Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Δήμος Νεάπολης Συκεών: «Πλημμυρίζουν» με νέα παιδιά τα σημεία Αιμοδοσίας

147 επιπλέον μονάδες το Σαββατοκύριακο από τα Πεύκα και τις Συκιές

Με συγκινητικά μεγάλη ροή, εκατοντάδες νέα παιδιά, παλιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών και πλημμυρίζουν από την πρώτη κιόλας ημέρα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου, το περασμένο Σάββατο 4 Μαρτίου, τα σημεία Αιμοδοσίας σε Πεύκα και Συκιές. Μάλιστα, λόγω της τόσο μεγάλης προσέλευσης, πολλοί που δεν είχαν προγραμματισμένο ραντεβού, αναγκάζονται να το επαναπρογραμματίσουν για τις αμέσως επόμενες ημέρες μέχρι το επόμενο Σάββατο 11 Μαρτίου.

147 μονάδες αίματος έχουν ήδη ενισχύσει το Σαββατοκύριακο τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος (σε σύγκριση με 119 της αντίστοιχης περσινής Αιμοδοσίας), τα αποθέματα της οποίας τέθηκαν εξαρχής στη διάθεση των νοσοκομείων που υποδέχθηκαν τραυματίες της ανείπωτης τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στη μνήμη των νεκρών και των τραυματιών του οποίου αφιερώθηκε και η συγκεκριμένη αιμοδοσία, από τις 4 ως τις 11 Μαρτίου.

«Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την συγκινητική, μεγάλη και άμεση ανταπόκρισή τους από την πρώτη κιόλας μέρα της Εθελοντικής μας Αιμοδοσίας, που κατά τραγική σύμπτωση διεξάγεται αμέσως μετά την ανείπωτη τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και σήμερα, στα Πεύκα και τις Συκιές, οι αίθουσες Αιμοδοσίας κατακλύζονται από νέα παιδιά, αλλά και μεγαλύτερους αιμοδότες, μία χαραμάδα αισιοδοξίας στις γκρίζες και γεμάτες θλίψη μέρες που ζούμε για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας» επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, υπενθυμίζοντας «για όλους, αλλά και για όσους έφυγαν άπραγοι λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ότι η αιμοδοσία συνεχίζεται όλη την εβδομάδα σε Συκιές, Νεάπολη και Άγιο Παύλο» και επαναλαμβάνοντας «την παράκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για ανανέωση του ραντεβού τους το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς οι ανάγκες είναι διαρκείς και ο χρόνος ζωής του αίματος 35 έως 42 μέρες».

.

Κάλεσμα του δήμου για δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και δωρητές οργάνων

«Η τόσο μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας, ειδικά των νέων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν για πρώτη φορά, απέδειξαν με εμφατικό τρόπο την κοινωνική ευαισθησία των συμπολιτών μας» σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, προσθέτοντας ότι «παράλληλα, σε όλα τα σημεία της Αιμοδοσίας εξειδικευμένα στελέχη ενημερώνουν τους εθελοντές για την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος», «με την σχετική εκστρατεία ενημέρωσης να έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες με τη διανομή των σχετικών φυλλαδίων στα σχολεία, στις λαϊκές στα καφέ στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες του δήμου».

Ενίσχυση και του Κοινωνικού Φαρμακείου

Κατά τη διάρκεια και αυτή της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας συγκεντρώνονται και φάρμακα και υγειονομικό υλικό για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την ενίσχυση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου. Μάλιστα, το Σάββατο 4 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» στο Δημοτικό Κατάστημα των Πεύκων.

Αναλυτικά η συνέχεια του προγράμματος της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας :

Δευτέρα 6/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τρίτη 7/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 8/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Πέμπτη 9/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

& 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)

Παρασκευή 10/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Σάββατο 11/3

9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Για την αποφυγή συνωστισμού οι εθελοντές μπορούν να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313.313117, -151, -154.

♦ Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement