Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια για ανέργους και εργαζόμενους πολίτες του Δ.Νεάπολης – Συκεών

Με στόχο τη διεύρυνση γνώσεων και δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας και την πιο αποτελεσματική επίτευξη επαγγελματικών στόχων

Δωρεάν διαδικτυακά ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζομένους πολίτες διοργανώνει η διεύθυνση κοινωνικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης – Συκεών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με στόχο τη διεύρυνση γνώσεων και δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας και την πιο αποτελεσματική επίτευξη επαγγελματικών στόχων.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε άνεργες και άνεργους, αλλά και σε κάθε άτομο που επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του μέσα στην αγορά εργασίας ή ενδιαφέρεται να προσεγγίσει γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν ευρύτερα τη διαχείριση της σταδιοδρομίας του, και θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν συμμετοχή, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

«Η γνώση είναι δύναμη» επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τονίζοντας την πάντα επίκαιρη αυτή ρήση, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «οι κοινωνίες που κατέχουν τη γνώση ευημερούν». «Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι κοινωνικά ευαίσθητες δυνάμεις της Ευρώπης έχουν δώσει μάχες και αγώνες και έχουν πετύχει να υπάρχει σημαντικό ποσοστό των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την κατεύθυνση της εξατομικευμένης και εξειδικευμένης κατάρτισης, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και συμβουλευτικής στην απασχόληση» υπογραμμίζει ο Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αυτές οι πολιτικές στήριξης των ανέργων ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία τις προωθεί και τις διεκπεραιώνει με μεγάλη αποτελεσματικότητα». «Στη χώρα μας είμαστε πολύ πίσω. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει βαθιά τομή μεταφοράς των δράσεων αυτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» αναφέρει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «στο δήμο μας εδώ και 25 χρόνια υλοποιούμε τέτοια προγράμματα με δική μας πρωτοβουλία και έχουμε τεράστια ανταπόκριση και θεαματικά θετικά αποτελέσματα, ασύγκριτα πολλαπλάσια από αυτά του αρμόδιου κρατικού μηχανισμού».

«Η πληροφόρηση και συμβουλευτική των ανέργων, σε ατομικές συναντήσεις και σε σεμινάρια, αποτελούν βασικά εργαλεία της συμβουλευτικής στην απασχόληση που παρέχουν οι συμβουλευτικοί σταθμοί του δήμου για την αποτελεσματική βοήθεια στην εύρεση εργασίας» επισημαίνει η Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος και  προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας δήμου Νεάπολης-Συκεών, προσθέτοντας ότι «μιας και η πανδημία περιόρισε τις δυνατότητες της δια ζώσης λειτουργίας των προγραμμάτων μας, είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ μας βοηθά στην παροχή διαδικτυακών σεμιναρίων για ανέργους σε σύγχρονες και πολύ σημαντικές θεματικές. Ελπίζουμε ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από τους πολίτες του δήμου». 

Θεματικές

  • «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας»

ΤΡΙΤΗ 25/5/21  & ώρες  12:00 – 14:00
https://forms.gle/DRfKW4VXz51sqQBa7

  • «Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας

  Βιογραφικό σημείωμα- συνοδευτική επιστολή»
  ΤΡΙΤΗ 1/6/21  & ώρες  12:00 – 14:00

  • «Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας:  Συνέντευξη επιλογής»

 ΤΡΙΤΗ 8/6/21  & ώρες  12:00 – 14:00

  • «Κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα»

 ΤΡΙΤΗ 15/6/21  & ώρες  12:00 – 14:00

  • «Διαμορφώνοντας επαγγελματικό προφίλ στο Linked – in» 

ΤΡΙΤΗ 29/6/21  & ώρες  12:00 – 14:00

Η συμμετοχή σε 1 (ένα)  ή και περισσότερα Εργαστήρια  προϋποθέτει  προεγγραφή στο https://forms.gle/DRfKW4VXz51sqQBa7.
Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  (e- mail) και  δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ,  ώστε να συνδεθούν στο link  που θα τους/τις αποσταλεί,  κατά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για το 1ο εργαστήρι θα γίνονται δεκτές μέχρι Πέμπτη 20/5/21.
Ακολούθως, για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για κάθε εργαστήρι θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις στους ιστοτόπους:  www.dimosneapolis-sykeon.gr και www.syntopos.gr
Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την εγγραφή στα Εργαστήρια, μπορείτε να απευθύνεστε στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement