Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Εγκαινιάστηκε  το ανακατασκευασμένο ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας 

 Παρουσία δεκάδων μελών η τελετή των εγκαινίων

Την αξία της πρόληψης, η οποία υπηρετείται από το διευρυμένο δημοτικό δίκτυο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανέδειξε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κατά τα εγκαίνια του πλήρους ανακατασκευασμένου-αναπαλαιωμένου ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας, καλώντας και προτρέποντας τους ηλικιωμένους να κάνουν απόλυτη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα οκτώ δημοτικά πολυϊατρεία με τους 44 ιατρούς 17 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Να σημειωθεί ότι η δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Ευαγγελίστριας, όπως σε τέτοια αναβαθμίστηκε πλέον το ΚΑΠΗ, είναι η δεύτερη στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, καθώς το κτίριο του πρώην δημαρχείου επί της Ηπείρου έχει μετατραπεί σε έναν ιατρικό πολυχώρο, ο οποίος θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022.  

«Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια τεσσάρων και πλέον χρόνων, κι έχοντας να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα στην πορεία, φτάσαμε σήμερα στη μεγάλη στιγμή να εγκαινιάσουμε το αναπαλαιωμένο και σχεδόν ανακατασκευασμένο ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας, προσφέροντας στους συμπολίτες μας του οικισμού ένα άρτιο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Στην πορεία των εργασιών αποδείχθηκε ότι η κατάσταση του κτιρίου ήταν πολύ χειρότερη από όσο αρχικά αναμενόταν, και από τύχη δεν υπήρξαν ατυχήματα κατά τη λειτουργία του, κι όσο φιλοξενούνταν ακόμη η ιδιωτική θεατρική επιχείρηση. Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό παραδίδουμε σήμερα στην κοινωνία έναν πολυχώρο, που εκτός από τον κυλικείο, υπάρχουν σήμερα δύο ιατρεία, φυσιοθεραπευτήριο, χώροι νοσηλευτών και κοθινωνικών λειτουργών. Αυτό το ΚΑΠΗ αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την περιοχή, το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας για πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα και φροντίδα υγείας, και δεν χρειάζεται πλέον να ταλαιπωρείστε σε ιδιωτικές ή άλλες δομές. Σας καλώ και σας προτρέπω να κάνετε πλήρη χρήση όλων αυτών των υπηρεσιών χάριν της πρόληψης με τις απαιτούμενες εξετάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΑΠΗ που παραβρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων, που έγιναν χοροστατούντος του ιερέα πατέρα Λεόντιου.

«Ιερή υποχρέωση…»

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «είμαστε υπερήφανοι που με τα άξια στελέχη μας φροντίζουμε και επιτυγχάνουμε να μη σας λείπει τίποτα, γιατί έχουμε ιερή υποχρέωση να προσφέρουμε όλες τις ευκαιρίες για δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εκδρομές, έτσι ώστε να χαρείτε όσα σας έλειψαν τα χρόνια της σκληρής εργασίας».

Για μια «πολύ καλή και ευχάριστη ημέρα» μίλησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός κατά τον σύντομο χαιρετισμό του. Όπως ανέφερε, «με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, που πραγματικά δημιούργησαν ένα νέο και πλήρες ΚΑΠΗ, δικαιώθηκαν οι προσπάθειες και οι κόποι χρόνων». Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τα μέλη των ΚΑΠΗ για το πλαίσιο όλων των προγραμμάτων και δράσεων που ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι υποσχεθήκαμε και δεσμευτήκαμε το κάνουμε πράξη».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και στο πλαίσιο των εργασιών που «στην ουσία δημιούργησαν έναν νέον και ασφαλή χώρο για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας». «Πρόκειται για έναν τεχνικό άθλο αφού στην ουσία καθαιρέθηκε όλο το εσωτερικό του χώρου. Πολλά προβλήματα στατικότητας, κυρίως της στέγης, αποκαλύφθηκαν στην πορεία των εργασιών μετά την αποχώρηση της θεατρικής επιχείρησης. Με τις επιπλέον παρεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν, τελικά καλύφθηκε όλος ο αρχικός προϋπολογισμός που έφθασε στις 380.000 ευρώ, χωρίς να αγνοήσουμε τον περιβάλλοντα χώρο με νέα περίφραξη και ανάπλαση, όπως και το παρακείμενο γήπεδο μπάσκετ που θα παραδοθεί στη νεολαία με νέα μορφή», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επιπλέον η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Βουλγαρίδης (Παιδείας), Τάσος Τσακιρίδης (Πολιτικής Προστασίας και Δόμησης), Θόδωρος Κυζιρίδης (Περιβάλλοντος και Καθαριότητας), ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΝ Νίκος Βαρσάμης, η δημοτικής σύμβουλος, και αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ, Σοφία Ανδριανίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Σαουλίδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Αγ. Παύλου Κώστας Ταχτατζής, η πρόεδρος της Δ.Ε. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement