Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Εντυπωσιασμένη από την επίσκεψή της στο ΚΔΑΠμεΑ Συκεών η υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Στο πλαίσιο περιοδείας της στη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιασμένη φαίνεται πως έμεινε από την επίσκεψή της στο ΚΔΑΠμεΑ Συκεών η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Νεάπολης Συκεών.

«Αυτό που βλέπω εδώ με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και αισιοδοξία για το μέλλον είναι ότι δεν πρόκειται για άλλη μια δομή που απασχολεί κόσμο για να απασχολεί, αλλά υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη των ατόμων με αναπηρία για εξωστρέφεια», είπε η κ.Μιχαηλίδου.

Την υφυπουργό, η οποία συνοδευόταν από την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βασιλική Νάκου, υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, με τους νέους και τις νέες του ΚΔΑΠμεΑ να επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή και εκπλήξεις στην κα. Μιχαηλίδου, κατά τη ξενάγησή της στη δομή και στα Εργαστήρια του ΚΔΑΠμεΑ. 

Στην επίσκεψη της υφυπουργού παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Μάρω Βασσάρα, η προϊσταμένη των ΚΔΑΠμεΑ Κατερίνα Ζαγρή και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ευαγγελία Χατζηιωαννίδου.

«Μπράβο, πολύ καλή δουλειά, εντυπωσιάστηκα…», ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησε πολλές φορές η υφ. Εργασίας κατά τη ξενάγησή της στο Τμήμα των Πλυντηρίων και Στεγνωτηρίων και στο Τμήμα Ανακύκλωσης χαρτιού και εικαστικών δημιουργιών από τη Σόνια και την Παναγιώτα αντίστοιχα, ενώ έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τα δώρα που της πρόσφεραν οι νέοι και οι νέες, που είναι όλα δικές τους δημιουργίες.

«Εντυπωσιακή κοινότητα…»

«Χρόνια ταγμένος ο Σίμος Δανιηλίδης όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά στην Κοινωνική Προστασία. Έχει βάλει πλάτη με ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρία και ήθελα να έρθω να επισκεφθώ ένα από αυτά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις δραστηριότητες τις οποίες κάνουν τα παιδιά καθημερινά εδώ, οι οποίες είναι διαφορετικές από αυτές που έχει συνηθίσει κανείς σε άλλου τύπου τέτοιες δομές, έχουν εξωστρέφεια και καλύπτουν ανάγκες καθημερινές της κοινωνίας, όπως τα πλυντήρια, τα στεγνωτήρια, τα σιδερωτήρια αλλά και οι χειροτεχνίες που δημιουργούν τα άτομα εδώ», δήλωσε η υφυπουργός μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της, και πρόσθεσε: «Γνώρισα τα ίδια τα παιδιά, τις οικογένειές τους, με τις οποίες είναι πάντα ωφέλιμο να μιλάει κανείς για να βλέπει τι παραπάνω μπορεί να κάνει. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι πρόκειται για μία κοινότητα, όπου είναι μαζί οι υπηρεσιακοί, οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος, οι γονείς και οι εργαζόμενοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Δεν είναι ένα σύστημα, στο οποίο βρίσκονται μόνο οι γονείς και τα παιδιά ή οι εργαζόμενοι και τα παιδιά. Αλλά ένα οικοσύστημα, μία κοινότητα στην οποία είναι η κάθε πλευρά ενωμένη με την άλλη. Πρώτη φορά πραγματικά που είδα τόσο ενεργή συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης».

 «Είμαστε τυχεροί γιατί η αρμόδια υπουργός επισκέπτεται αυτόν τον χώρο της ζωής και της ελπίδας για ζωή, αυτόν τον χώρο της δημιουργίας για τους συμπολίτες μας, τους οποίους εμείς δεν θεωρούμε ως κάτι διαφορετικό από ισότιμους συμπολίτες μας. Είμαστε υπερήφανοι γιατί κάνουμε αυτή τη δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια, μιας και οι Υπηρεσίες και τα Τμήματα για άτομα με αναπηρία ήταν από τα πρώτα πράγματα που ξεκινήσαμε τη δεκαετία του 1990. Ο στόχος μας ήταν από την πρώτη στιγμή να ακολουθήσουμε το σκανδιναβικό μοντέλο όπου οι ευάλωτες ομάδες, και δη οι συμπολίτες μας με αναπηρία, να έχουν όλα τα εφόδια ώστε να έχουν αυτόνομη διαβίωση. Κι αυτό το πετυχαίνουμε παρά τα μεγάλα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε κατά την προσφώνησή του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη έκαναν λεπτομερή και αναλυτική αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τις ευαίσθητες και κρίσιμες αυτές δομές.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement