Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Επίσκεψη του Στ.Πέτσα σε κοινωνικές δομές του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Published

on

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε σε δημοτικό ιατρείο και σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

Επίσκεψη στον δήμο Νεάπολης – Συκεών στη δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη και τον δήμαρχο της περιοχής Σίμο Δανιηλίδη.

   Αρχικά, ο κ.Πέτσας επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ραφαήλ στα Μετέωρα όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα. Ακολούθως, μετέβη σ’ ένα από τα τέσσερα δημοτικά ιατρεία που λειτουργούν στον δήμο και σ’ ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Ξεναγήθηκε στους χώρους του πολυιατρείου, ενώ στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης είχε την ευκαιρία να δει στην πράξη τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης μουσικής, ξένων γλωσσών, σκακιού, τζούντο, ενώ παρέλαβε ευχετήριες κάρτες από τα χέρια των μικρών παιδιών που ασχολούνται με τη χειροτεχνία.

   «Επισκεφτήκαμε το ένα από τα τέσσερα δημοτικά ιατρεία και ένα από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Αυτές είναι δύο βασικές παροχές προς τους ανθρώπους που προσπαθούν να εναρμονίσουν την επαγγελματική με την προσωπική τους ζωή. Τα προηγούμενα χρόνια, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαμε φροντίσει να διευρύνουμε αυτόν τον θεσμό, όπως είναι τα ΚΔΑΠ. Κανένα παιδί να μην είναι εκτός βρεφονηπιακού σταθμού και όλα να βρίσκουν μία θέση σε δομές δημιουργικής απασχόλησης. Την επόμενη χρονιά, όμως, έχουμε μια πρόκληση να αντιμετωπίσουμε που είναι οι περιορισμένοι πόροι από την ΕΕ», είπε αρχικά ο κ. Πέτσας, στις δηλώσεις που ακολούθησαν των επισκέψεων.

   Προανήγγειλε, δε, πως «σε συνεννόηση με τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δρομολογούμε μία λύση ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη συνέχιση της χρηματοδότησης από συγχρηματοδοτούμενους και εθνικούς πόρους με διάφορους τρόπους», υπογραμμίζοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

   Ο υπουργός ανέφερε πως «αυτό που θέλουμε πραγματικά είναι ο δεύτερος εργαζόμενος στην οικογένεια, που συνήθως είναι η γυναίκα, να απελευθερωθεί από αυτό που την κρατάει ενδεχομένως στο σπίτι. Γι’ αυτό θα προσπαθούμε να δίνουμε διέξοδο. Τα παιδιά ή οι μεγαλύτεροι ηλικίας άνθρωποι να βρίσκονται σε μονάδες δημιουργικής απασχόλησης ή κοινωνικής φροντίδας ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό σε δύσκολες εποχές αλλά και να βοηθούν μέσω της απασχόλησης την άνοδο του ΑΕΠ της χώρας».

   Επίσης, ο κ. Πέτσας, στις δηλώσεις που έγιναν στους δημοσιογράφους λίγο πριν από τη συνάντηση με τη διοίκηση του δήμου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Νεάπολης – Συκεών, αναφέρθηκε στα έργα που «τρέχουν» στην περιοχή, τα οποία, όπως είπε, «ενισχύουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα» και η χρηματοδότηση τους «αγγίζει» τα 14 – 15 εκατ. ευρώ.

   Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης είπε πως «η προσπάθεια που κάνουμε ως δήμος και ευρύτερα ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στη δημιουργική απασχόληση μέσα από τα ΚΔΑΠ και στα δημοτικά ιατρεία είναι η προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών και γενικά των οικογενειών που έχουν περισσότερες ανάγκες και περισσότερα προβλήματα».

   Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει μεγάλη σημασία στον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης». Πρόσθεσε, ακόμη πως «σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε, με στόχο να μην αφήσουμε καμία πληγή αγιάτρευτη σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας. Συνεχίζουμε σε μία πορεία ανάπτυξης και κυρίως αλληλεγγύης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement