Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Φωτιές θα ανάψουν το απόγευμα στην Επταπυργίου

Published

on

Κλαδαριές και εκδήλωση για τους Μετανάστες

Φωτιές θα ανάψουν στις 6 το απόγευμα στην περιοχή των Συκεών. Μικροί και μεγάλοι θα μαζευτούν γύρω από τις φωτιές για να ζεσταθούν να τραγουδήσουν και να χορέψουν. Το παραδοσιακό έθιμο θα αναβιώσει στην Επταπυργίου (με Πρεμετής) σε συνεργασία με τον σύλλογο «Χοροστάτες».

Στις 6.30 το απόγευμα, σε επίσης Χριστουγεννιάτικο κλίμα θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης) εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών στην οποία θα συζητηθεί σε κλίμα γιορτής η ενεργή συμμετοχή των μεταναστών στην κοινωνική ζωή της χώρας.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Θεόδωρος Χατζηπαντελής, ενώ στις «Δράσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών/-τριών και συμμετοχή του δήμου στο ευρωπαϊκό έργο Migrant Voices Heard» θα εστιάσει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την οποία θα προλογίσει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και θα συντονίσει η ψυχολόγος, αναπλ. Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Μάρω Βασσάρα θα αναδειχθεί, παράλληλα, ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να αναλάβει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων που επανασυστήνεται στο δήμο.

Και οι μικροί, όμως, παρευρισκόμενοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παράλληλη εκδήλωση για παιδιά φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικα γλυκά και κατασκευές με τη βοήθεια της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi.

«SAXIN’ CHRISTMAS»

Για πρώτη φορά φέτος στις Συκιές τα Χριστούγεννα θα φτάσουν υπό τους ήχους σαξορώνων.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την ορχήστρα σαξοφώνων«SAX NOUVEAE» θα δοθεί στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων). Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι δωρεάν. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συνόλου και καθηγητής σαξοφώνου Γιώργος Λυγερίδης.

Οι «SAX NOUVEAE» είναι ένα μουσικό σύνολο με κίνητρο την προσέγγιση της μουσικής τέχνης και βασικό εργαλείο την οικογένεια του σαξοφώνου.
Το ρεπερτόριό τους απλώνεται μεταξύ πολλών μουσικών ειδών. Τα χαρακτηριστικά του οργάνου επιτρέπουν στο σύνολο να κινείται με ευκολία σε διάφορους χώρους όπως είναι οι jazz, blues, funky αλλά και η κλασσική μουσική.

Οι «SAX NOUVEAE» μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετρούν συμμετοχές σε πολλά σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα μεταξύ των οποίων τα Δημήτρια, το Φεστιβάλ Ολύμπου, το ΚΩΘ Underground, η Βαλκανική Πλατεία ενώ έχουν εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη, το Γεντί Κουλέ, η Ρωμαϊκή Αγορά, το Βαφοπούλειο, το Βυζαντινό Μουσείο.

Κορυφώνονται οι δράσεις και στις βιβλιοθήκες

Σήμερα, Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων (Μικράς Ασίας 32) τις δικές τους «Χριστουγεννιάτικες παραμυθοιστορίες» θα μας αφηγηθούν οι συγγραφείς Πηνελόπη Αναστασιάδου, Ιωάννα Αδάμ και Μαίρη Κατσανίδου. Στη συνέχεια τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδα με τη Μιλένα Ρουσίνοβα (για παιδιά 4-9 ετών).

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων (Μικράς Ασίας 32) στις 5.30 το απόγευμα η Ελίνα Μαρμαρίδου θα αφηγηθεί στο οικολογικό παραμύθι «Τα Χριστούγεννα της Οξιάς» με τη συνοδεία κιθάρας από τον Ν. Καραγκούνη.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί στις 6.30 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ. Φωκά 46).

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement