Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Κατάμεστο το κλειστό Θέατρο Νεάπολης στην εκδήλωση απονομής των αριστείων

Καθιέρωση των δύο μεγάλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσικής και θεατρικής Παιδείας

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το κλειστό θέατρο της Νεάπολης για την ετήσια εκδήλωση απόδοσης αριστείων σε μαθητές και μαθήτριες, στο πλαίσιο του τετραήμερου εορτασμού με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Τα συγχαρητήριά του στους μαθητές και τις μαθήτριες για τις επιτυχίες τους εξέφρασε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας τη σταθερή πολιτική του δήμου να επενδύει τόσο σε υλικοτεχνικούς εξοπλισμούς για τα σχολεία μας όσο και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά. Ευχήθηκε δε, σε όλους, μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο για τη μόρφωση και καλλιέργεια των παιδιών. Κάλεσε ακόμα τα παιδιά να κάνουν χρήση του καινοτόμου προγράμματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού μέσα από το πρώτο στη Βόρεια Ελλάδα Δημοτικό Κέντρο ΣΕΠ που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, και να αντλήσουν κάθε εφόδιο που αυτό προσφέρει, ώστε να διευκολυνθούν στην επιλογή της σωστής για το καθένα επαγγελματικής κατεύθυνσης, που θα τους οδηγήσει κατά συνέπεια σε μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή.

Τέλος, υπογράμμισε την καθιέρωση των δύο μεγάλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσικής και θεατρικής Παιδείας, που έχει εφαρμόσει τα τελευταία δέκα χρόνια ο δήμος, ενισχύοντας την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών, δίνοντάς τους περαιτέρω εφόδια.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης εκφώνησε ο επίκουρος καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ Πέτρος Παναγιωτόπουλος, που επισήμανε την έλλειψη της ουσίας στη σύγχρονη κοινωνική συμπεριφορά, τόσο σε διοικούντες όσο και σε πολίτες. Υπογράμμισε πως σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη, αναζητώντας άλλους υπεύθυνους για τα λάθη μας, ακόμη και οι δάσκαλοι, οι οποίοι οφείλουν να διδάσκουν πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς τους αλλά και οι διοικούντες, αναφερόμενος και στη σύγχρονη «ασθένεια» των “δικαστών του πληκτρολογίου”. Ο επίκουρος καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ σημείωσε ότι ως κοινωνία δεν διδάσκουμε την παιδεία συνυφασμένη με τις έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς, αλλά δείχνουμε ότι «για να γίνεις σημαντικός πρέπει να σε φοβούνται». «Κι η προσφορά στον άλλον;», αναρωτήθηκε. «Η αλληλεγγύη; Η έγνοια για τον αδύναμο, τον φτωχό, τον ξένο, τον πρόσφυγα; Αυτά ποιος θα τα αναλάβει; Ποιος θα τα διδάξει;» Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι οι Τρεις Ιεράρχες δίδασκαν να απλώνουμε τα χέρια μας στα χέρια των φτωχών, διότι έτσι θα ακουμπήσουμε τον ουρανό. Συμπυκνώνοντας το μήνυμα του έργου τους στο λόγο του επισήμανε ότι πολλοί εμφανίζονται ως ακέραιοι και αξιοθαύμαστοι στην εποχή μας αρκεί να μη τους κοστίζει αυτό. Τέλος σημείωσε πως «το παράδειγμα και ο λόγος των Τριών Ιεραρχών είναι βαριά και οι αλήθειες που πηγάζουν από τα διδάγματά τους άβολες σε βαθμό που μας εξαντλούν τους αγκώνες…»

Κατά τον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες, επισήμανε τη σημασία του ξεχωριστού έργου καθενός εκ των Τριών Ιεραρχών, τους χαρακτήρισε πρωτεργάτες ενός νέου προσανατολισμού της Παιδείας μας. Πρώτοι αυτοί αναφέρθηκαν στην συμπεριφορά των μαθητών και μαθητριών στην τάξη, στα σχολικά κτήρια και τις υποδομές, τους τρόπους και τις μεθόδους που οφείλουν να ακολουθούν οι δάσκαλοι με τα παιδιά μας, ως πηγή φωτός.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πατήρ Γεώργιος, εκπροσωπώντας την Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ενώ παρέστη ακόμα ο διευθυντής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρουμπίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεόδωρος Κυζιρίδης, η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Σοφία Ανδριανίδου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, η πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Σαουλίδης, Ιωάννης Ζαρίφης, Δημήτρης Ζιγγερίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Άλμα στο Μέλλον”, και δημοτικός σύμβουλος, Λάζαρος Ωραιόπουλος, και οι τοπικοί σύμβουλοι Ιωάννα Ζαφειρίου και Γιώργος Βουκουρεσλής.
Τραγούδια ακούστηκαν από τα μέλη της χορωδίας του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Ι.Μ. Νεάπολεως και Σταυρουπόλεως.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement