Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Προβληματισμός από τον εμβολιασμό του 62χρονου Σ.Δανιηλίδη με moderna και όχι AstraZeneca

Published

on

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών εμβολιάστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ όπου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις εμβολιάζονται ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών.

Προβληματισμό προκαλεί ο εμβολιασμός του 62 χρονου δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη με moderna και όχι AstraZeneca και μάλιστα στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ όπου έχουν γίνει ανακοινώσεις ότι εμβολιάζονται ηλικιωμένοι.

Όπως είπε ο ίδιος ο κ Δανιηλίδης μιλώντας στο real fm 107,1 έχει κάνει της moderna “…την πρώτη δόση στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ, τo περασμένο Σάββατο, στις 7 παρά 20. Στις 24 Μαρτίου παραμονή της επετείου της ελληνικής επανάστασης του 1821 θα κάνω τη δεύτερη δόση. Είμαι απολύτως καλά, όπως έγραψα και σε σχετική ανάρτηση μου, καμία παρενέργεια, καμία δυσκολία, κανένα πρόβλημα, ούτε πονοκέφαλο…». 

Σε διευκρινιστική ερώτηση γιατί δεν έχει κάνει της AstraZeneca λόγω της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία ανήκει απάντησε ότι του έκαναν της moderna. «Δεν το ήξερα κι εγώ, μου κλείσανε ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο, μάλλον εγώ έψαξα να βρω μέσω της σχετικής πλατφόρμας (βλ emvolio.gov) και μου κλείσανε ραντεβού στο κέντρο της ΔΕΘ και εκεί δεν ήξερα ποιο θα μου κάνουν, ρώτησα και μου είπαν της moderna μετά τον εμβολιασμό».

Το makthes.gr έθεσε σχετικά ερωτήματα -κι αναμένουμε απαντήσεις- στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ώστε να αποσαφηνιστούν ποιοι και πως εμβολιάζονται και με τα εμβόλια ποιας εταιρείας ανά ηλικιακή ομάδα; Υπήρχε για διαδικαστικούς ή άλλους λόγους παρέκκλιση της διαδικασίας ; Έχουμε δυνατότητα επιλογής εμβολίου ή εμβολιαστικού κέντρου; Έχει αλλάξει κάτι στις προμήθειες των εμβολίων που έβγαλε εκτός τον προγραμματισμό τον εμβολιασμό;

Να σημειωθεί ότι στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Δανιηλίδης αναγράφει χαρακτηριστικά:

«Στάση ευθύνης ο εμβολιασμός όλων απέναντι στον κορονοϊό…»

Στο Εμβολιαστικό Κέντρο της ΔΕΘ ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών υποβλήθηκε στην πρώτη δόση του εμβολίου – Σίμος Δανιηλίδης: «Η κυβέρνηση να δημιουργήσει επιτέλους 5-6 Εμβολιαστικά Κέντρα στο δήμο μας.

Μήνυμα-προτροπή στους πολίτες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό Covid-19 απευθύνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος υποβλήθηκε χθες στην πρώτη δόση του εμβολίου. Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης εμβολιάστηκε στο Εμβολιαστικό Κέντρο της ΔΕΘ (Περίπτερο 13) στις 6:40 χθες το απόγευμα (Σάββατο 20.2.2021), ενώ η δεύτερη δόση προγραμματίστηκε για τις 24 Μαρτίου 2021. «Η πανδημία του κορονοϊού παραμένει σε έξαρση και πρέπει να δείξουμε στάση ευθύνης απέναντι στο κρίσιμο και σοβαρότατο θέμα και όλοι να πάμε να εμβολιαστούμε. Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει επιτέλους αποδεκτές τις προτάσεις μας και να δημιουργήσει τουλάχιστον πέντε-έξι Εμβολιαστικά Κέντρα στο δήμο μας προκειμένου να μπορέσουν χιλιάδες συμπολίτες μας να εμβολιαστούν έτσι ώστε να δημιουργηθεί γρήγορα η άμυνα της κοινωνίας απέναντι στον κορονοϊό για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών σήμερα, 20 ώρες μετά τον εμβολιασμό του. Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα δεν του παρουσιάστηκε ούτε πονοκέφαλος ούτε κάποια ενόχληση στο χέρι αλλά και καμία άλλη παρενέργεια. Όπως είπε, «τα 15 λεπτά της προληπτικής παραμονής πέρασαν χωρίς καμιά άμεση παρενέργεια ή κάποια αρνητική αντίδραση με πόνο στο μπράτσο, ή μελάνιασμα ή κοκκίνισμα», με αποτέλεσμα να επιστρέψει «μόνος κατευθείαν στο γραφείο οδηγώντας το προσωπικό μου αυτοκίνητο προκειμένου να συνεχίσω τη δουλειά». Αναφερόμενος στην οργάνωση και τη λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου της ΔΕΘ, επισήμανε με θέρμη ότι αυτό «είναι άρτια στελεχωμένο από ιατρούς που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, παρουσία αξιωματικών και στρατιωτικών ιατρών». «Η πρώτη εικόνα που αντίκρυσα ήταν η απόλυτη και αυστηρή τάξη. Καμία ουρά και καμία καθυστέρηση δεν υπήρχε, τα παιδιά από την είσοδο μέχρι τον ιατρό που μου έκανε τον εμβολιασμό ήταν ευγενέστατα. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω για τη ευγένειά τους, τη διάθεσή τους να εξυπηρετήσουν και για τη δουλειά τους. Εμένα με εμβολίασε ο Γιώργος, ενδοκρινολόγος από την Καλαμαριά, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ήταν τόσο ελαφρύ το χέρι του κατά τον εμβολιασμό που ούτε κατάλαβα αν με τσίμπησε και πότε με τσίμπησε».

Πηγή: makthes.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement