Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Συκιές: Βραβεύτηκαν 550 μαθητές για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ & τα ΤΕΙ

Λαμπρή εκδήλωση του δήμου Νεάπολης Συκεών σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε νιάτα και ενθουσιασμό

Πλημμύρισε με χαμόγελα, γέλια και πειράγματα η αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου και 5ου δημοτικών σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κατά τη πανηγυρική εκδήλωση βράβευσης των 550 συνολικά μαθητών και μαθητριών, από όλα τα Λύκεια του δήμου, που, από φέτος, απολαμβάνουν τη φοιτητική ζωή στα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Τα κορίτσια και τα αγόρια που έλαβαν τις τιμητικές βραβεύσεις τους διά χειρός δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, αλλά και δημοτικών συμβούλων, γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, δίνοντας τον δικό τους παλμό στην προσωπική τους επιτυχία, που κόποι ετών έκαναν πραγματικότητα. Παρόντες και οι γονείς των βραβευθέντων, αλλά και συγγενείς και φίλοι, που με περίσσια συγκίνηση και έκδηλη την ευτυχία, με δάκρυα στα μάτια, καταχειροκρότησαν τα παιδιά τους.

«Ένα μεγάλο μπράβο» και ένα «ευχαριστώ» απηύθυνε στους επιτυχόντες ο Σίμος Δανιηλίδης κατά τον χαιρετισμό του, τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν «στην αναβάθμιση του δήμου» και διαβεβαιώνοντας, ότι η δημοτική αρχή «θα συνεχίσει αδιάλειπτα τον αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση».

Η πιο χρήσιμη «επένδυση» είναι στην Παιδεία και τον Πολιτισμό

«Θέλω να σας συγχαρώ για τον αγώνα που κάνατε, είπε ο Σ.Δανιηλίδης απευθυνόμενος σε παιδιά και γονείς, προσθέτοντας, ότι «πολλά σπίτια στερήθηκαν και τα άκρως απαραίτητα για τα προς το ζην, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά τους». Ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς, ο δήμαρχος υπογράμμισε τον σπουδαίο τους αγώνα και τη μεγάλη στήριξη που παρέχουν στους μαθητές και τις μαθήτριες, επιμένοντας «να εργάζονται σκληρά σε δύσκολες συνθήκες με χαμηλούς μισθούς, χωρίς να κοιτούν Σαββατοκύριακα και αργίες, ζητώντας μάλιστα από τον δήμο περισσότερα εργαστήρια. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε πολλούς μερακλήδες, ανήσυχους και φιλότιμους εκπαιδευτικούς και τους στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή», τόνισε ο δήμαρχος.

«Η αγκαλιά του δήμου θα είναι πάντα ανοιχτή για τα εσάς», υποσχέθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, απευθύνοντας παράλληλα ευρύ κάλεσμα στήριξης της νεολαίας, από άπαντες (κεντρική κυβέρνηση, κράτος, υπουργείο περιφέρειες, δήμους κτλ) στην κατεύθυνση που αυτό συμβαίνει στις σκανδιναβικές χώρες, στο πλαίσιο μίας ενιαίας πολιτικής για την Παιδεία, υπενθυμίζοντας ότι εκεί (σ.σ. στις σκανδιναβικές χώρες) εντάσσεται στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπενθύμισε ακόμα, την καινοτομία του δήμου να λειτουργήσει από τη φετινή σχολική χρονιά το Πρώτο Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Βόρεια Ελλάδα για παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Γ’ γυμνασίου, Α’ & Β’ Λυκείου), αλλά και τη στήριξη του δήμου στις μαθήτριες και τους μαθητές, με μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αλλά και σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής, φυσικής και χημείας. Τέλος επανέλαβε τη φράση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, που υποστήριζε με σθένος ότι πρέπει «να φέρουμε τον Πολιτισμό στα σχολεία και τα πάμε τα παιδιά στον Πολιτισμό», κάνοντας ειδική αναφορά στα Προγράμματα Μουσικής Παιδείας (συνεργασία με Κ.Ο.Θ.) και Θεατρικής Παιδείας (συνεργασία με Κ.Θ.Β.Ε.) που έχει καθιερώσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και ευχήθηκε καλές γιορτές.

«Χαρούμενος και περήφανος για τη δύσκολη προσωπική μάχη που έδωσαν μαθητές και μαθήτριες και έκαναν τα αδύνατα δυνατά, πετυχαίνοντας τον στόχος τους» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, διαβεβαιώνοντας όλους και όλες, από την πλευρά του, ότι ο δήμος θα τους στηρίξει σε ό,τι χρειαστούν, αφού «θα συναντήσουν νέες προκλήσεις για τις οποίες και πάλι θα πρέπει να αγωνιστούν». Συγκινημένος δήλωσε από του βήματος ο πατήρ Βασίλειος, ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, επισημαίνοντας ότι με την είσοδό τους στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές «θα ανοίξουν οι ορίζοντές τους και θα γίνουν σκεπτόμενες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες», ευχόμενος σε όλους καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο δήμος στο πλευρό παιδιών και γονέων για τον κοινό σκοπό

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τα χαμόγελα, τα γέλια οι αγκαλιές και τα φιλιά περίσσευαν! Τα παιδιά δημιούργησαν ένα κλίμα γιορτής και ενθουσιασμού, στη γιορτή που διοργάνωσε γι’ αυτά – για ακόμη μία χρονιά- ο δήμος. «Πολύ ωραία κίνηση του δήμου να μας βραβεύει, μας δημιουργεί όμορφα συναισθήματα γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους κόπους μας», δήλωσε η Μαριάνθη Ιατρού, φοιτήτρια, πλέον, Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑ.Κ). Χαρούμενος που πέρασε στη Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας υπολογιστών) του ΠΑ.ΜΑ.Κ. δήλωσε και ο Γιώργος Γουργιώτης, υπογραμμίζοντας ότι η βράβευση των επιτυχόντων από το δήμο είναι μία αξιόλογη κίνηση και τον γεμίζει χαρά. Απίστευτη χαρά την επιτυχία της και τιμή για τη βράβευσή της δήλωσε ότι νοιώθει η Έλενα Αβραμοπούλου που πέρασε στην Σχολή Οικονομικών του ΠΑ.ΜΑ.Κ. η οποία κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή της πρώτης της επιλογής.

Τους συνολικά 550 επιτυχόντες και επιτυχούσες -που αποτελεί ομολογουμένως έναν μεγάλο αριθμό επιτυχόντων για τον δήμο- τα βραβεία (μαζί με την έκδοση του δήμου Νεάπολης-Συκεών – «Ο μεγάλος Καλλικρατικός Δήμος», του συγγραφέα Κ.Μ.Νίγδελη) απένειμαν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κ.Ε.Π. και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιος Τσακιρίδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ.) Δημήτρης Απατσίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Σαουλίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Συκεών Ρένα Αυγερινού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ζιγκερίδης, Μιχάλης Πάππου, και οι τοπικοί σύμβουλοι, Πεύκων Βασίλης Πολυτσίνος και Συκεών Πηνελόπη Δαμιανίδου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement