Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Δ.Ασλανίδης: Τι κάναμε για την καθαριότητα στον Δ.Παύλου Μελά

Απολογισμός του δημάρχου για τον τομέα της καθαριότητας – «Δίνουμε καθημερινά μάχες»

Σε έναν απολογισμό της έως τώρα πορείας της καθαριότητας στον δήμο Παύλου Μελά προχώρησε ο δήμαρχος, Δημήτρης Ασλανίδης, τονίζοντας πως καθημερινά η διοίκηση του δίνει μάχες και πετυχαίνει «μικρές ή μεγάλες νίκες για να βελτιώσουμε τις ζωές μας».

Ο κ.Ασλανίδης σε σχετική ανάρτηση τονίζει: Φτάσαμε στα μέσα Ιουνίου, μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές. Ωστόσο, η ευθύνη που έχουμε αναλάβει δεν μας επιτρέπει να παρεκκλίνουμε ούτε λεπτό από τον στόχο που έχουμε θέσει: να αλλάξουμε τον τόπο μας.

Δίνουμε καθημερινά μάχες και πετυχαίνουμε μικρές ή μεγάλες νίκες για να βελτιώσουμε τις ζωές μας. Μια τέτοια νίκη έχουμε πετύχει στον τομέα της Καθαριότητας και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην επιμονή του αρμόδιου αντιδημάρχου Παντελης Αδαμούδης. Θα μοιραστώ μαζί σας τα στοιχεία των τεσσάρων πρώτων μηνών της θητείας μας που αποδεικνύουν ότι κρατάμε την πόλη μας καθαρή.

Καθαρή πόλη σημαίνει καθαρές γειτονιές, ενίσχυση εξοπλισμού, υψηλή απόδοση εργαζομένων, εμφανής βελτίωση και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Για το προσωπικό της Καθαριότητας

☑️Προχωρήσαμε σε αναδιάρθρωση του προσωπικού ύστερα από προσωπικές

συνεντεύξεις.

☑️Αποτρέψαμε την απασχόληση των εργαζομένων μας σε άλλα καθήκοντα που δεν

συνάδουν με την αρμοδιότητά τους.

☑️Επενδύουμε στην καλύτερη, πιο ουσιαστική και πιο συστηματική επιστασία και εποπτεία με αποτέλεσμα την πιο αποδοτική εργασία του προσωπικού αλλά και την καλύτερη επικοινωνία με κατοίκους και δημότες.

Για την αποκομιδή και τον εξοπλισμό

☑️Προχωρήσαμε σε προληπτικό έλεγχο των πλυντηρίων κάδων και καταμετρήσαμε τον αριθμό κάδων που μπορούν να πλένονται ανά δρομολόγιο.

☑️Καταμετρήσαμε και χαρτογραφήσαμε όλους τους κάδους του Δήμου ώστε να καταλήξουμε σε εφαρμογές που θα μας δώσουν την καλύτερη συχνότητα στον καθαρισμό τους.

☑️Ξεκινήσαμε έγκαιρα το πλύσιμο των κάδων. Ενδεικτικά στην Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης, το 80% των κάδων έχουν πλυθεί ήδη. Συνεχίζουμε σε όλες τις Κοινότητες.

☑️Προμηθευόμαστε καλύτερης ποιότητας εργαλεία και μηχανήματα ώστε να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους και να αυξήσουμε την απόδοση εργασίας τους.

☑️Εφαρμόζουμε εποπτικές διαδικασίες στην καθημερινή χρήση σαρώθρου με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

☑️Αντικαταστήσαμε 170 κάδους απορριμμάτων σε όλες τις περιοχές του δήμου και συνεχίζουμε.

☑️Δοκιμάσαμε και οδηγηθήκαμε σε νέα δρομολόγια αποκομιδής τα Σαββατοκύριακα.

☑️Διεκπεραιώσαμε 1985 αιτήματα πολιτών έναντι 1128 αιτημάτων που είχαν διεκπεραιωθεί πέρυσι στο ίδιο διάστημα.

☑️Περισυλλέξαμε και αποτεφρώσαμε 50 νεκρά ζώα από τις γειτονιές.

☑️Απομακρύνθηκαν από την Δημοτική Ενότητα Ευκαρπίας και εκποιήθηκαν 100 σιδερένιοι κάδοι.

Για την Ανακύκλωση και τα ογκώδη

☑️Ενισχύσαμε τα δρομολόγια της ανακύκλωσης βλέποντας ότι οι ανάγκες αυτής συνεχώς αυξάνονται.

☑️Εφαρμόσαμε εντατικό πρόγραμμα απομάκρυνσης ογκωδών από όλες τις γειτονιές του Δήμου και συλλέξαμε 3.700 τόνους ογκωδών αντικειμένων.

☑️Προχωρήσαμε σε παράταση της σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για 1 έτος στα πλαίσια του προγράμματος ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ.

☑️Ολοκληρώσαμε τον έλεγχο και τις διαδικασίες για να έχουμε συμβάσεις με όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης (ΧΑΡΤΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ, ΡΟΥΧΑ, ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ) με ταυτόχρονη συλλογή αυτών των υλικών.

☑️Συλλέχθηκε 1,5 τόνος χαρτί, 83 λίτρα τηγανέλαιο, 10 ηλ. Συσκευές, 1,5 τόνος πλαστικό κ.α.

☑️Έγινε επικόλληση σε 39 εγκαταλελειμμένα οχήματα και απομακρύναμε 10 από αυτά.

Για τις Λαϊκές Αγορές

☑️Εφαρμόσαμε νέες τεχνικές στον καθαρισμό των λαϊκών αγορών με νέα προϊόντα προηγμένης βιοτεχνολογίας τα οποία εξασφαλίζουν την επιθυμητή απόσμηση.

☑️Καλέσαμε τα σωματεία των λαϊκών αγορών και ήρθαμε σε επιτόπια αυτοψία μαζί τους ώστε να λύσουμε την άναρχη εικόνα που αντιμετωπίζουμε.

☑️Μοιράσαμε έντυπο υλικό σε όλους τους μικροπωλητές για να υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις τους.

☑️Μετά από κάθε λαϊκή, στέλνουμε υδροφόρα για τον καλύτερο καθαρισμό της περιοχής.

Χωρίς μεγάλα λόγια και με καθημερινή παρουσία σε κάθε γειτονιά του δήμου, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και τα αποτελέσματα είναι εμφανή.

❗️Χρειαζόμαστε όμως και τη βοήθεια και τη συνεργασία κατοίκων και δημοτών, ιδιαίτερα στο κρίσιμο θέμα των ογκωδών απορριμμάτων, η άτακτη εναπόθεση των οποίων δημιουργεί σημαντικά προβλήματα.

Η υπόσχεση που δίνουμε είναι μία: θα συνεχίσουμε τη δουλειά με τον ίδιο».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement