Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Δ.Παύλου Μελά: 9 – 20/1/2023 οι αιτήσεις για τη δομή «Η κουζίνα της καρδιάς μας»

Published

on

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνουν ότι από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 έως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την επιλογή των ωφελούμενων στη δομή «Η κουζίνα της καρδιάς μας» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά.

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας, η υποβολή της αίτησης θα γίνεται κατόπιν ραντεβού στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λήμνου 2, Νικόπολη, ΔΕ Σταυρούπολης.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 2310 020166, 2310 020174.

Ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00 έως 14.00

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ

➢ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2023

➢ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2023

➢ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.Αίτηση, η οποία χορηγείται από την υπηρεσία

2.Αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας τελευταίου φορολογικού έτους όλων των ενήλικων μελών

  1. Αντίγραφο Ε1 τελευταίου φορολογικού έτους όλων των ενήλικων μελών
  2. Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ.

4.1. Σε περίπτωση φιλοξενίας κι αν δεν προκύπτει από την φορολογική δήλωση Ε1, είναι απαραίτητη η προσκόμιση λογαριασμού ΔΕΚΟ του ατόμου που τον φιλοξενεί και Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής του

5.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που εκδόθηκε το τελευταίο τρίμηνο

6.Αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου όλων των ενήλικων μελών

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου δικαιούχου:

1.Βεβαίωση χρόνου ανεργίας ή αντίγραφο αποδεικτικού ανανέωσης της κάρτας ανεργίας όλων  των άνεργων μελών.

2.Αντίγραφο ιατρικής γνωμάτευσης, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.

3.Αντίγραφο απόφασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

4.Βεβαίωση αστεγίας από τις κοινωνικές δομές του δήμου.

5.Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο θα ζητηθεί κατά περίπτωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα κατατίθενται σε ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα.

Αιτήσεις χωρίς πλήρη δικαιολογητικά δεν θα παραλαμβάνονται.

«Η Κουζίνα της Καρδιάς μας»

Κανένας συνάνθρωπός μας στον Δήμο Παύλου Μελά, χωρίς φαγητό, ελπίδα και αξιοπρέπεια!

Η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής σε όλα τα επίπεδα είναι υποχρέωση όλων μας!

«Η κουζίνα της καρδιάς μας» είναι μια νέα δομή ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά που έχει ως καθημερινή αποστολή την  παρασκευή και προσφορά δωρεάν φρεσκομαγειρεμένου φαγητού από άριστα ποιοτικά υλικά, σε όσους διαμένουν στα όρια του Δήμου και βιώνουν τις επιπτώσεις της ραγδαίας αύξησης φαινομένων φτώχειας, τα τελευταία χρόνια των πολλαπλών κρίσεων.

Στη νέα δομή διασφαλίζεται το στοιχειώδες, ένα γεύμα, ένα πιάτο με καλομαγειρεμένο φαγητό, για ανήμπορες οικογένειες αλλά και για μοναχικούς ανθρώπους που στερούνται τα βασικά, τα αυτονόητα.

«Η κουζίνα της καρδιάς μας» εδρεύει στη Σταυρούπολη και συγκεκριμένα στην οδό 1η Μαΐου, δίπλα στον πρότυπο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ουράνιο Τόξο» και πολύ κοντά στο Δημαρχείο Παύλου Μελά.

«Η κουζίνα της καρδιάς μας» είναι πλήρως εξοπλισμένη, ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και το μενού συναποφασίζεται από τον μάγειρα της δομής και από τα στελέχη του Τμήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου με βασική μέριμνα την ποικιλία και τη διατροφική υποστήριξη των ωφελούμενων.

Στην έδρα της δομής γίνεται η παραλαβή του ημερήσιου μενού από τους ωφελούμενους, καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, με διπλή μερίδα φαγητού την τελευταία ημέρα της εβδομάδας.

«Η Κουζίνα της καρδιάς μας» ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 25 Ιουλίου 2022 και εγκαινιάστηκε επίσημα στις 5 Οκτωβρίου 2022.

Μια δράση του Τμήματος Πρόνοιας και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργεί επικουρικά με το Συσσίτιο του δήμου και αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας και  προσπάθεια για τη δημιουργία προϋποθέσεων κοινωνικής ασφάλειας και συνοχής στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, ευχαριστούν τους επαγγελματίες και όλους τους χορηγούς – δωρητές που αγκάλιασαν τη δομή «Η Κουζίνα της Καρδιάς μας» και απέδειξαν έμπρακτα τη βούλησή τους για προσφορά και αλληλεγγύη, με στόχο την ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών συμπολιτών.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement