Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Δ.Παύλου Μελά: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δ.Αθάνατος από την παράταξη Δεμουρτζίδη

Published

on

Τι αναφέρει στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας επί σειρά 8 ετών

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «Εύ Πολις» του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Καθαριότητας επί σειρά 8 ετών, Δημήτρης Αθάνατος.

Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ο κ.Αθάνατος αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης λέγοντας πως η εντολή που έδωσαν οι πολίτες το 2019 στο συνδυασμό του δημάρχου «νοθεύτηκε μέρα με τη μέρα και πως «όλα αυτά συνέβησαν όταν παρεισέφρησαν στην διοικούσα παράταξη πρόσωπα ξένα και αλλότρια προς την ταυτότητα, τα πολιτικά γνωρίσματα, τον αξιακό κώδικα, το ήθος, το ύφος και την ιστορική διαδρομή της παράταξης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του Δημήτρη Αθάνατου:

“Από τα νεανικά μου χρόνια μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της επαγγελματικής ενασχόλησης με το λειτούργημά μου, αλλά και αργότερα, όταν ασχολήθηκα ενεργά με τα κοινά του Δήμου μας, η στάση και η πορεία ζωής μου υπαγορευόταν από μία και μόνο αρχή: να υπηρετήσω από κάθε θέση με ανιδιοτέλεια τον τόπο που αγαπώ και τους συμπολίτες μου. Θεωρούσα ανέκαθεν ιερό καθήκον μου να είμαι στην υπηρεσία όσων είχαν ανάγκη τη βοήθειά μου, να βρίσκομαι στο πλευρό των αδυνάτων.

Επί δύο συνεχόμενες τετραετίες οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο και με την εμπιστοσύνη τους και μάλιστα το 2019 η αγάπη τους με έφερε στην πρώτη θέση με 1571 σταυρούς.

Όλα αυτά τα χρόνια από το θεσμικό ρόλο του Αντιδημάρχου προσπάθησα με αυταπάρνηση και αψηφώντας οποιοδήποτε προσωπικό κόστος να γίνω θυσία υπηρετώντας και λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητας σε όλη την κοινωνία του Δήμου Παύλου Μελά. Ήμουν παρών και ανταποκρίθηκα σε όλα τα αιτήματα από κάθε Δημοτική Ενότητα και χωρίς να κάνω καμία διάκριση και κανέναν διαχωρισμό. Η διαρκής αγάπη και αναγνώριση την οποία καθημερινά δέχομαι από τους συνανθρώπους μου με βεβαιώνουν ότι η αποστολή μου επιτελέστηκε με επιτυχία.

Ήρθε όμως η στιγμή που πάνω από όλους και από όλα οφείλω να θέσω την τιμή και την συνείδηση μου. Σε όλη την πορεία ζωής και την πολιτική μου διαδρομή το ήθος, η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα και οι ηθικές αξίες αποτελούσαν για μένα την αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή και συνάμα τον οδοδείκτη των έργων και των κινήσεών μου.

Στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του 2019 οι συμπολίτες μας εξέλεξαν, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους για μία ακόμα τετραετία, την παράταξη “Ευ Πόλις” – και όχι κάποια άλλη παράταξη – για να συνεχίσει το εποικοδομητικό έργο της για το Δήμο.

Με βαθύτατη θλίψη και εντονότατο προβληματισμό είδα την ανόθευτη αυτή εντολή που μας έδωσε ο λαός να νοθεύεται μέρα με τη μέρα και το μεγάλο πολιτικό ηθικό μας πλεονέκτημα να μικραίνει και εν τέλει να χάνεται.

Επειδή ποτέ δεν έκρυβα τα λόγια μου και πάντα μιλώ με ευθύτητα, ειλικρίνεια και παρρησία προς όλους, όλα αυτά συνέβησαν όταν παρεισέφρησαν στην διοικούσα παράταξη πρόσωπα ξένα και αλλότρια προς την ταυτότητα, τα πολιτικά γνωρίσματα, τον αξιακό κώδικα, το ήθος, το ύφος και την ιστορική διαδρομή της παράταξης. Οι κινήσεις αυτές πλήγωσαν ανεπανόρθωτα πολλά μέλη της παράταξης, αλλά το κυριότερο και βαθύτερο: τραυμάτισαν την εμπιστοσύνη της μεγάλης μερίδας της κοινωνίας προς την παράταξη. Φρονώ ότι με τις κινήσεις αυτές το ηθικό πλεονέκτημα χάθηκε ανεπιστρεπτί.

Επειδή οι ενέργειες αυτές ουδέποτε με βρήκαν σύμφωνο, δεν συνάδουν και είναι ξένες προς την ηθική και τη συνείδησή μου, αλλά και διότι στα πολιτικά δρώμενα υπηρετώ πάντα και αταλάντευτα την πολιτική βούληση των συμπολιτών μου και αφουγκράζομαι τα αίτημα τους, δηλώνω με ήσυχη την συνείδησή μου, ότι από σήμερα ανεξαρτητοποιούμαι από την πολιτική παράταξη “Ευ Πόλις”. Από τη θέση πλέον του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να δίνω μάχες υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των συμπολιτών μου.

Αθάνατος Δημήτρης Δημοτικός Σύμβουλος Παύλου Μελά».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement