Η ανάρτηση του δημάρχου Παύλου Μελά
Στα 11 έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπλασης της Περιφέρειας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό προγραμμα και εντάχθηκαν από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Μάιο του 2021.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
Ας μιλήσουμε για έργα!
Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου συμμετείχα στην παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και συναδέλφους του Α΄ και Β΄ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για τον Δήμο Παύλου Μελά που ενέταξε συνολικά 11 έργα στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, από τον Ιούνιο του 2018, έως τον Μάιο του 2021, με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 18.427.000€, ύψος συμβάσεων 12.961.000€ και κορωνίδα των δικών μας έργων και του προγράμματος συνολικά, την «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά».
Έργα με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, όπως:
➢ Η δημιουργία πράσινου πυρήνα στη Νικόπολη που παραδόθηκε στην κοινωνία.
➢ Η ανάπλαση του οδικού άξονα Ευγενίου Τραπεζούντος – Αγνώστου Στρατιώτη, ένα νέο έργο, μια σημαντικότατη παρέμβαση καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί τη δεύτερη δίοδο βορειοδυτικά του ΠΣ Θεσσαλονίκης για έξοδο στην Περιφερειακή μέσω της Πολίχνης, σε μια περιοχή με άμεση εγγύτητα με τα Νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424 (Στρατιωτικό)
➢ Η κατασκευή του πράσινου δώματος στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της Βόρειας Ελλάδος.
Ένα έργο με το οποίο ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός, όπως:
➢ Η σύνταξη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου Δήμου Παύλου Μελά, με το οποίο ο δήμος μας θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, με χρήσεις γης, με όρους και περιορισμούς δόμησης στο σύνολο της εδαφικής του έκτασης και ευνοϊκές προϋποθέσεις για οικιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, κερδίζοντας πλέον το στοίχημα και τον ρόλο του στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Ένα έργο με το οποίο βελτιώνεται έμπρακτα η καθημερινότητα όπως:
➢ Η σύνταξη της ενεργειακής αναβάθμισης και ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού, σε οδούς και κοινόχρηστους χώρους του δήμου Παύλου Μελά.
Και άλλα Έργα,
➢ Που θωρακίζουν την κοινωνική προστασία και συνοχή όπως η δομή υποστήριξης παιδιού και οικογένειας Παιδική Ομπρέλα.
➢ Που ενισχύουν τον “στόλο” του Δήμου Παύλου Μελά, με σύγχρονα απορριμματοφόρα με σκοπό την αναβάθμιση της αποκομιδής, μια «παρέμβαση για “καθαρές” μεταφορές στον Δήμο Παύλου Μελά».
➢ Που εξοπλίζουν την πολιτική προστασία με την προμήθεια ειδικού οχήματος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
➢ Που εκσυγχρονίζουν τη δημόσια διοίκηση όπως η διαλειτουργικότητα πληροφοριακών συστημάτων.
➢ Που προωθούν την οικολογική συνείδηση και τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τρόπος, χρειάζεται και κόπος, κυρίως όμως απαιτείται σύνθεση δυνάμεων.
Ως Δημοτικές Αρχές, έχουμε βαθιά γνώση των ελλείψεων στις γειτονιές μας και αξιοποιώντας το μοντέλο διοίκησης που περιλαμβάνει ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, με γοργά βήματα, καρπωνόμαστε χειροπιαστά οφέλη και έργο για τους συμπολίτες και τον τόπο μας.
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είναι ένα υγιές πρότυπο συνεργατικής κουλτούρας στην πράξη, με έργα που δεν επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς μας και αλλάζουν τους δήμους και τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης συνολικά.
Η καλή συνεργασία, μας δίνει δύναμη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας και να κάνουμε σταθερά βήματα προς το μέλλον!