Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Ευκαρπία: Λαμπερά εγκαίνια της νέας πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου

Published

on

Τα εγκαίνια αποτέλεσαν μια γιορτή εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση

Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας, που μεταμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο, φιλικό προς το περιβάλλον και παραδόθηκε στους πολίτες από τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Πλατεία με το παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι μία από τις πιο ιστορικές τοποθεσίες του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς χαρακτηρίστηκε ως πλατεία μόλις το 1949.

Ο δημόσιος χώρος της Ευκαρπίας συνολικής επιφάνειας 2.478 τ.μ., άλλαξε πρόσωπο με το έργο «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου στη Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας», τη μελέτη του οποίου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, υποστηρίχθηκε από τη Διεύθυνση Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ για το έτος 2018», Άξονας Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2017».

Την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Βαρνάβας, που αναφέρθηκε στη Φιλοκαλία, το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, τον τόπο, τον άνθρωπο, παρουσία του Δημάρχου, του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, των βουλευτών Στράτου Σιμόπουλου, Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνας Νοτοπούλου, της Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χρήστου Μήττα, του εκπροσώπου του κόμματος Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος, Γιώργου Κομνηνού, του πρώην Δημάρχου Ευκαρπίας Μπάμπη Πανταζόγλου, μελών της Διοίκησης του Δήμου και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, του Τοπικού Συμβουλίου Ευκαρπίας και κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στον ευρύτερο σχεδιασμό για την αναβάθμιση και των τριών δημοτικών ενοτήτων τονίζοντας τα εξής: «Πέρα από το εμβληματικό έργο της μετατροπής του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο που είναι σε εξέλιξη, τα τελευταία δύο χρόνια, υλοποιήθηκαν τέσσερις πράξεις – έργα που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα στον Δήμο Παύλου Μελά: Η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας στην Άνω Ηλιούπολη, η κατασκευή του πρότυπου Πάρκου στη Νικόπολη, η δημιουργία του νέου κυκλοφοριακού κόμβου των οδών Αγνώστου Στρατιώτη, Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και Παπάφη στην Πολίχνη και η αναδιαμόρφωση της Πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου στην Ευκαρπία. Όλα τα παραπάνω είναι μια τρανή απόδειξη ότι η υπόθεση «Δημόσιος χώρος» προσεγγίζεται αποτελεσματικά στον Δήμο Παύλου Μελά. Επιπλέον, ότι ακόμα και κάτω από δύσκολες συγκυρίες, που επέβαλαν αρχικά η οικονομική κρίση και στη συνέχεια η πανδημία, μια σοβαρή διοίκηση μπορεί να κάνει πράξη τα θέλω των δημοτών από τη στιγμή που υπάρχει βούληση, καθαρό πλάνο και καθημερινή τριβή με την τοπική κοινωνία. »

Τα λαμπερά εγκαίνια της νέας πλατείας αποτέλεσαν μια όμορφη γιορτή εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση και με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της Ευκαρπίας που έδωσαν χρώμα στην εκδήλωση του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

Χόρεψαν ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Ευκαρπίας ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ με χοροδιδάσκαλο τον Αστέριο Σταμπουλή, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ευκαρπίας ΟΥΣΑΚ με χοροδιδασκάλους τις Αγγελική Μαργέτα και Φούλη Καραγαβριηλίδου και η Ένωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ν. Ευκαρπίας με χοροδιδάσκαλο τη Βαρβάρα Παναγιωτίδου.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά παρέστησαν η Πρόεδρος Ελένη Γεροκώστα, οι Αντιδήμαρχοι Χαρά Αμανατίδου, Αναστασία (Σίσσυ) Φραγκοπούλου, Δημήτρης Αθάνατος, Παντελής Νιγδέλης, Κώστας Πάντσης, Σαράντης Καρβουνίδης, Άκης Αράπογλου, Σάκης Λαζαρίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Στούπας, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Στέφανος Βάρφης, Γιώργος Λίλτσης, Παντελής Αργυρόπουλος, Κυριάκος Τσαταλμπασίδης, Κυριάκος Τσαγκαλίδης, Κυριάκος Εκμεκτσόγλου, Γιώργος Ιωαννίδης, Χαρίκλεια Δερμεντζή, Δημήτρης Δεληγιάννης, Θεόδωρος Γαλιγαλίδης, ενώ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευκαρπίας Γιώργος Σίββας

Advertisement
Advertisement
Advertisement