Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Εγκαινιάστηκε το βιοκλιματικό 7ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας

Published

on

Με την ευγενική δωρεά της Αναστασίας Λαδένη, η οποία τον Μάρτιο του 2019, παρέδωσε στην κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά, τον 6ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη»

Εγκαινιάστηκε την τελευταία ημέρα μαθημάτων για το 2021 το βιοκλιματικό 7ο Νηπιαγωγείο της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας.

Το πρότυπο σχολικό κτήριο κατασκευάστηκε στην οδό Αγίου Δημητρίου 1, δίπλα στο Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας, με την ευγενική δωρεά της κυρίας Αναστασίας Λαδένη, η οποία τον Μάρτιο του 2019, παρέδωσε στην κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά, τον 6ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη», στην περιοχή των Μετεώρων.

Η νέα σχολική μονάδα του δήμου Παύλου Μελά ξεκίνησε τη λειτουργία της από την έναρξη της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς φιλοξενώντας τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας και είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις απαιτήσεις των “πράσινων” σχολικών κτιρίων, που συνδυάζουν άριστες τεχνικές προδιαγραφές και κατασκευαστικές ανέσεις με τη βέλτιστη οικολογική και περιβαλλοντική απόδοση.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της νέας σχολικής μονάδας καθώς και την απεριόριστη εκτίμησή του στη δωρήτρια, τονίζοντας τα εξής:

«Με αυτό το σπουδαίο έργο ο δήμος Παύλου Μελά ανταποκρίνεται στην αυξημένη ανάγκη της μαθητικής κοινότητας και δείχνει στην πράξη ότι ακόμα και σε καιρούς δύσκολους, υπερβάλει εαυτόν ώστε να προσφέρει ασφαλείς και ποιοτικούς χώρους αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Η νέα σχολική μονάδα του δήμου Παύλου Μελά θα δώσει ανάσα και πολύτιμη ‘’χείρα βοηθείας’’ στους γονείς της Ευκαρπίας και στα παιδιά τους. Πρόκειται χωρίς καμιά υπερβολή για ένα πραγματικό στολίδι που συνδυάζει την ποιοτική εκπαίδευση και την ψυχαγωγία σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό περιβάλλον. Μοναδικός σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας το κατάλληλο παιδαγωγικό και αναπτυξιακό υπόβαθρο, ώστε να ανθίσουν ως προσωπικότητες, να αναπτύξουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα τους και με τη βοήθεια των κατάλληλων παιδαγωγών να ανακαλύψουν τα ξεχωριστά ταλέντα τους.

Το έργο σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε με τις προδιαγραφές των μελετών και υπό την επίβλεψη του Τμήματος Σχολικής Στέγης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Παύλου Μελά.

Ωστόσο, τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν πίσω από αυτό το ξεχωριστό έργο δεν βρισκόταν η πρωτοβουλία, η γενναιοδωρία και το όραμα ενός σπουδαίου ανθρώπου, όπως η κ. Λαδένη. Είναι τιμή και πλούτος για τον δήμο Παύλου Μελά να διαθέτει ως θεμέλια ηθικής, ανθρώπους σαν την κ. Λαδένη, η οποία με δικές της αποκλειστικά δαπάνες θέτει καινούργιο νόημα στις έννοιες γενναιοδωρία, ανιδιοτέλεια και προσφορά προς το συνάνθρωπο.Αγαπητή κυρία Λαδένη, ως δήμαρχος και ως πατέρας, θέλω να σας απευθύνω δημόσια τις πιο ειλικρινείς μου ευχαριστίες. Αγαπητοί μαθητές, καλή συνέχεια στο νέο σχολείο του δήμου Παύλου Μελά».

Την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Βαρνάβας, ο οποίος χαρακτήρισε ευλογημένη την κυρία Λαδένη λέγοντας εμφατικά ότι η αγάπη πρέπει να μοιράζεται και η πλημμύρα της θείας αγάπης γεμίζει τη ψυχή όλων μας από χαρά και αγαλλίαση.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, τον διαχειριστή του έργου και όλους όσοι εργάσθηκαν για την έγκαιρη ολοκλήρωση και λειτουργία του. Αναφερόμενος στη δωρήτρια του έργου, τόνισε ότι η κυρία Λαδένη αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και ευεργεσίας που δίνει ανάσα ζωής στην περιοχή και στέλνει αισιόδοξα μηνύματα.

Από το χώρο της εκπαίδευσης χαιρέτησε ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα σύγχρονη σχολική μονάδα, επαίνεσε τη δωρήτρια για τη στήριξη της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας και ευχήθηκε καλή συνέχεια στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η κυρία Αναστασία Λαδένη, αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον αποθανόντα σύζυγό της Γιάννη και ευχαρίστησε τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου καθώς και τη Διοίκηση του Δήμου και τον υπηρεσιακό μηχανισμό για την πολύ καλή συνεργασία.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, ο Γιώργος Κομνηνός, εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλιας ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Κίκης, ο πρώην Δήμαρχος Ευκαρπίας Μπάμπης Πανταζόγλου και η δικηγόρος Αλεξάνδρα Γωγούση.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Χριστοδούλου, Δημήτρης Αθάνατος, Παντελής Νιγδέλης, Κώστας Πάντσης, Άκης Αράπογλου, Σαράντης Καρβουνίδης, Σάκης Λαζαρίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Στούπας, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Λίλτσης, Κυριάκος Τσαγκαλίδης, Δημήτρης Φερενίδης.

Στη συγκινητική τελετή παρευρέθηκαν από τα Τοπικά Συμβούλια οι Αλέξανδρος Μεϊμαρλής και Χρήστος Μακρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παύλου Μελά Κίμων Σαραφίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Επαμεινώνδας Σέγκουλης, ενώ εκπροσωπήθηκαν η Ένωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά και η ΕΠΟΜΕΑ.

Η εκδήλωση των εγκαινίων διοργανώθηκε από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά.

Φωτογραφίες: Studio Δυτικώς Αλέξης Αλαματίδης

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement