Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή διαδρομών στίβου στο Στάδιο Σταυρούπολης

Published

on

Ικανοποίηση Δεμουρτζίδη για την εξέλιξη του έργου

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου» στο Στάδιο Σταυρούπολης, δίπλα στο δημαρχείο, μεταξύ του δημάρχου Παύλου Μελά και των εκπροσώπων της Τακούδης Α.Ε..

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή που έρχεται 41 χρόνια από το έτος εγκαινίων του γηπέδου, μετά από καλή συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Προέδρο των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλο Πέτρογλου, εξέφρασε ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Είμαστε περήφανοι γιατί τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και με υπευθυνότητα πετύχαμε και στην καρδιά της Σταυρούπολης, μεγάλες νίκες, κληρονομιά για τα παιδιά μας», αναφέρει.

«Το έργο που σήμερα υπογράψαμε και το οποίο θα δώσει λύσεις σε χιλιάδες αθλούμενους στο περπάτημα ή το τρέξιμο, όλων των ηλικιών, από αρχάριους, ερασιτέχνες ασκούμενους μέχρι και δρομείς του αγωνιστικού αθλητισμού, με μια ουσιαστική παρέμβαση που αλλάζει τα δεδομένα των διαθέσιμων εγκαταστάσεων για τους αθλούμενους του Δήμου Παύλου Μελά και των δυτικών συνοικιών. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, ολοκλήρωσε τη Μελέτη κατασκευής διαδρομών στίβου, την παρέδωσα στον Πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και προχωράμε στην υλοποίηση του έργου με ελαστικό συνθετικό τάπητα που θα γραμμογραφηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF)», τονίζει.

Ο κ. Δεμουρτζίδης σε ανάρτησή του αναφέρεται και σε άλλες τέσσερις «νέες υποδομές, μεγάλα και μικρότερα έργα που αλλάζουν ριζικά τον χάρτη της νοτιοδυτικής εισόδου του Δήμου Παύλου Μελά και βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών:

▪️Το εγκαταλελειμμένο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, αξιοποιείται και μέρα με τη μέρα μεταμορφώνεται στο υπερτοπικό Μητροπολιτικό Πάρκο των 340 στρεμμάτων και των 10.000 δένδρων και θάμνων, δικαιώνοντας τους αγώνες που δόθηκαν από τη δεκαετία του ΄80.
▪️Στην έκταση όπου δραστηριοποιούνταν η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, στην περιοχή Πρόνοιας της Σταυρούπολης, με δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, αποκαταστάθηκε μια μεγάλη περιβαλλοντική αδικία μετά από 20 έτη και είναι πλέον πραγματικότητα ο χαρακτηρισμός του ως χώρου πρασίνου.
▪️Στην ίδια περιοχή της Πρόνοιας, παραδόθηκε στην κοινωνία των πολιτών, ο παραμυθένιος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ουράνιο Τόξο» με ιστορία που ξεπερνά τα 60 χρόνια, και στις νέες εγκαταστάσεις του υποδεχτήκαμε νήπια και βρέφη, σε ένα πρότυπο, ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.
▪️Κατεδαφίστηκε, μετά από 20 χρόνια, το αυθαίρετο κτήριο που διέκοπτε την ομαλή ροή της οδού Καραολή και Δημητρίου, δίπλα στο ΕΑΚ Σταυρούπολης, λίγο πριν την έξοδο στην οδό Λαγκαδά, 100 μέτρα από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, δίνοντας τέλος σε ένα δικαστικό γολγοθά πολλών ετών και σε μια χρόνια αυθαιρεσία που δημιουργούσε επί σειρά ετών σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για διερχόμενους πεζούς και οχήματα, στην καρδιά της Σταυρούπολης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement