Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Βοτανικού Κήπου Σταυρούπολης – Άναμμα δέντρου και Blues Wire

Published

on

Το 1996 γεννήθηκε ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης, επί δημαρχίας Σπύρου Μπαρούτα

Την Πέμπτη, πρώτη μέρα του Δεκέμβρη, μυρίζει Χριστούγεννα και 20 χρόνια Βοτανικού Κήπου Σταυρούπολης στον Δήμο Παύλου Μελά με το πρώτο άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τους Blues Wire, το συνώνυμο των Μπλουζ στην Ελλάδα, την μπάντα που έβαλε τα θεμέλια, έχτισε και ακόμα κρατάει τα κλειδιά του είδους, που παίζει δίχως αύριο σε κάθε ζωντανή της εμφάνιση!

Από το 1996 και κυριολεκτικά από το μηδέν, γεννήθηκε ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης, επί δημαρχίας Σπύρου Μπαρούτα, με την έμπνευση της Γεωπόνου Αθηνάς Χατζηαθανασιάδου και του Αρχιτέκτονα Γιάννη Μήρτσιου και αφού κάλυψε μια μεγάλη διαδρομή 20 ετών, από το 2002, συνεχίζει να εκπλήσσει αυτούς που τον επισκέπτονται για πρώτη φορά και να μας γοητεύει όλους με την αλήθεια και την αθωότητα του μοναδικού κόσμου των φυτών.

Το Τμήμα και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά καλούν το κοινό από όλη τη Θεσσαλονίκη να ζήσουν στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, μια εμπειρία σε μια Blues Wire μουσική πανδαισία, με ελεύθερη είσοδο

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Βοτανικού Κήπου Σταυρούπολης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.30.

Τιμούμε τους δημιουργούς του Βοτανικού μας Κήπου που εγκαινιάστηκε το 2002 και αποτελεί σημείο αναφοράς του Δήμου Παύλου Μελά για κάθε εποχή, μια μοναδική όαση πρασίνου μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό που επιτελεί κυρίως εκπαιδευτικό έργο.
Φωταγωγούμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ξεκινώντας τα φετινά ανάμματα στον Δήμο μας, με πολλές εκπλήξεις, κυρίως για τους μικρούς μας επισκέπτες.
Γιορτάζουμε με τους Blues Wire, ένα από τα ιδιαίτερα επιτυχημένα συγκροτήματα του είδους τους, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Συμμετέχουν: Ομάδα Κρουστών Turukutu του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά, Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης, Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΔΗ.Κ.Ε. ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
2313 302938, 2313 302833 (ώρες γραφείου)

BLUES WIRE ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΗΣ «ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ BLUES ΜΠΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
Οι Blues Wire, το συγκρότημα με το παράσημο της «καλύτερης blues μπάντας στην Ευρώπη», είναι πρωτεργάτες του blues στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, με 40 χρόνια πορείας καθώς σχηματίστηκαν το 1983, με πάνω από 10 albums στο ενεργητικό τους, με συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους όπως John Hammond, Louisiana Red, Katie Webster, Carey Bell, Dave Kelly, Angela Brown, Larry Garner, Dick Heckstall Smith, Al Copley, Guitar Shorty, Johnny Mars, Dr.Feelgood κ.α.
Opening acts σε Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush και πολλούς άλλους και συμμετοχές σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, μα πάνω απ’ όλα μια μπάντα βιωματική με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση αλλά και το μοναδικό ταλέντο που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν και εν τέλει να καθορίσουν τα αγαπημένα τους blues…
Ένα χρόνο μετά το σχηματισμό τους, ηχογράφησαν το πρώτο μπλουζ άλμπουμ που έγινε ποτέ από Έλληνες μουσικούς. Χιλιάδες συναυλίες σε κάθε είδους χώρο που μπορεί κανείς να φανταστεί, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό και η αξιοζήλευτη εμπειρία των ηχογραφήσεων συνέβαλαν στον καθορισμό του σφιχτού και αναγνωρίσιμου ήχου τους, ένα μείγμα πάθους και ωριμότητας που έρχεται μόνο με εμπειρία.

Παίζοντας σε φεστιβάλ και κλαμπ σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Ουγγαρία (μεταξύ άλλων) εδραιώθηκε και αύξησε τη φήμη τους, η οποία ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από πολυάριθμες ενθουσιώδεις κριτικές του Τύπου σε όλη την Ευρώπη.

Οι Blues Wire έχουν αποτελέσει τη βάση της ελληνικής μπλουζ σκηνής και την κύρια έμπνευση για πολλούς νεότερους μουσικούς, ενώ ο αρχηγός τους Ηλίας Ζάικος (κιθάρα, τραγούδι) θεωρείται ο σημαντικότερος καλλιτέχνης μπλουζ της χώρας.
Οι Blues Wire σήμερα:
Elias Zaikos – Guitar, vocals
So(tiris) Zissis – Electric bass
Niki Gurz(ulidou) – Drums
*Οι πληροφορίες και το κείμενο από δημοσιεύσεις με αφορμή την πρόσφατη συναυλία των Blues Wire, τον Οκτώβριο στο Κύτταρο (Αθήνα).

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement