Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Γ.Λίλτσης: Νίκη της αντιπολίτευσης και απραξία της διοίκησης για το ΤΙΤΑΝ

Published

on

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή» σχετικά με το πόρισμα της έρευνας – μελέτης για το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας

Στο πόρισμα της έρευνας – μελέτης για το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην περιοχή της Ευκαρπίας περιμετρικά και ακτινωτά του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ ΑΕ από το επιστημονικό προσωπικό του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών αλλά και στα εξελίχθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά για το ίδιο θέμα αναφέρεται σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Ανατροπή» με επικεφαλής τον Γιώργο Λίλτση.

Η παράταξη της αντιπολίτευσης καταγγέλλει τον δήμαρχο ότι ενώ είχε τις μετρήσεις στα χέρια του εδώ και μήνες τις κρατούσε στο συρτάρι του και δεν ενημέρωσε ως όφειλε το Σώμα προκειμένου το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες.

«Για εμάς η προάσπιση της υγείας και των συμφερόντων των συμπολιτών μας είναι μονόδρομος», τονίζεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Ανατροπή»:

«Για ακόμα μια φορά η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά απέδειξε πως δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Κάτι τέτοιο αποδείχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ενημέρωση του σώματος σχετικά με το πόρισμα της έρευνας- μελέτης στην περιοχή Ευκαρπίας περιμετρικά και ακτινωτά του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ ΑΕ, από το επιστημονικό προσωπικό του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών. Ο δήμαρχος για ακόμα μια φορά επιχείρησε να δικαιολογήσει τις όποιες καθυστερήσεις σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, αναφέροντας ότι θα αναλάβει (ξανά) πρωτοβουλίες για την άρση της αδειοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος της καύσης των SRF RDF.

Αλήθεια, πόσες «πρωτοβουλίες» θα πάρει ο δήμαρχος; Πόσες ακόμα ανοικτές επιστολές θα στείλει στους δημότες Παύλου Μελά μέσω… facebook; Αλήθεια, φαντάζεται ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες τους ότι μπορούν να εμπαίζουν με την αγωνία των χιλιάδων συμπολιτών μας να αναπνεύσουν καθαρό αέρα και καθαρό οξυγόνο; Αλήθεια, γιατί ο δήμαρχος ενώ είχε τις μετρήσεις στα χέρια του εδώ και μήνες τις κρατούσε στο συρτάρι του και δεν ενημέρωσε ως όφειλε το σώμα προκειμένου το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες;

Στα παραπάνω και άλλα πολλά ερωτήματα ο δήμαρχος δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να απαντήσει. Αρκέστηκε στις γενικές αναφορές και τοποθετήσεις. Για άλλη μια φορά!

Απεναντίας, η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καταθέτοντας ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο με το οποίο με γνώμονα το κοινό καλό του τόπου διεκδίκησε και ανάγκασε τη διοίκηση να ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών και συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» από την πρώτη στιγμή διαμηνύει πως κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς! Από την πρώτη στιγμή, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του υπουργείου Ενέργειας και ασκήσαμε αυστηρή κριτική στη διοίκηση για τους χειρισμούς της. Επικοινωνήσαμε με επιστήμονες και γιατρούς προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της μονάδας παραγωγής τσιμέντων, εκδώσαμε ανακοινώσεις, εκφράσαμε ξεκάθαρα την διαφωνία μας και ενημερώσαμε τους συνδημότες μας. Κινηθήκαμε ταχύτατα, ενώ ο δήμαρχος έγραφε αμέριμνος τις… ανοιχτές επιστολές. Και κατηγορηθήκαμε για τις πολιτικές μας θέσεις.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν ενημερώθηκε η αντιπολίτευση από την διοίκηση, αλλά η αντιπολίτευση ενημέρωσε την διοίκηση! Πρόκειται για νίκη της αντιπολίτευσης απέναντι σε διχαστικές και προσβλητικές συμπεριφορές των διοικούντων.

Για εμάς η προάσπιση της υγείας και των συμφερόντων των συμπολιτών μας είναι μονόδρομος. Έτσι ορίζουμε την ενασχόλησή μας με τα κοινά!Συνεχίζουμε…».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement