Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στο Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων

Published

on

Το Σάββατο, 27 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο

Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 στους μοναδικούς Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, τοπόσημο του Δήμου Παύλου Μελά και σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική μουσική εμπειρία με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Με το διήμερο Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων (26-27 Αυγούστου) και καλλιτέχνες που τιμούν τη μουσική, ξεκινά ο Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός, η μεγάλη γιορτή που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, στο τέλος κάθε καλοκαιριού, δίνοντας ζωή στη γειτονιά, ομορφιά στην πόλη και επιβεβαιώνοντας ότι ο Πολιτισμός δεν έπαψε ποτέ να είναι… είδος πρώτης ανάγκης.

Η δημοφιλής Ελληνίδα υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από ένα εξαίρετο μουσικό σύνολο θα μας χαρίσει μια μουσική βραδιά με τίτλο «Τραγουδώντας τους Έλληνες» και επιλεγμένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων Συνθετών, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων κορυφαίων της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τραγούδια που όλοι αγαπάμε και που είναι βαθιά συνδεδεμένα με την ιστορία και την καρδιά μας. Τραγούδια που αποτυπώνουν την ελληνική ψυχή σε όλες τις εκφάνσεις της, τους καημούς, τις αγάπες, τους έρωτες και τις προσδοκίες μας, σε ένα μοναδικό κονσέρτο που αγγίζει και αφορά όλους!

Λίγες λέξεις για τη Σόνια Θεοδωρίδου

Από την Βέροια στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης, η Σόνια Θεοδωρίδου χάραξε έναν μοναδικό δρόμο επιτυχίας με πολλή δουλειά, άπειρες ώρες μελέτης, αφοσίωσης, μεγάλων εκπλήξεων και γεγονότων που έδεναν μεταξύ τους, έτσι ώστε να την οδηγήσουν εκεί που ήθελε να φτάσει. Συνεργάστηκε με ιερά τέρατα της οπερετικής σκηνής, και με μύθους του πόντιουμ, όπως οι Zubin Mehta, Sir Neville Mariner, Antonio Pappano, Rene Jacobs, Christoph von Dohnanyi, Ivan Fischer Andras Schiff και είχε τη μεγάλη τύχη να έχει δασκάλους θρυλικούς καλλιτέχνες όπως την Elisabeth Schwarzkopf, Diedrich Fischer Dieskau, Christa Ludwig, Birgit Nilsson καθώς και την αξεπέραστη παιδαγωγό Vera Rosza. Κοντά τους διδάχθηκε την τέχνη τόσο του Lied όσο και της όπερας.

Από τις λυρικές ηρωίδες Elvira (Don Giovanni), Pamina (Ο Μαγικός Αυλός), Alcina (Alcina), Violetta (Η Τραβιάτα), Gilda (Ριγκολέττο), Angelica (Suor Angelica), Mimi (Οι Μποέμ), Euridice (Ορφέας και Ευρυδίκη του Gluck), Giulietta (I Capuletti e i Montecchi), Maria Stuarda (Maria Stuarda), Cleopatra (Ιούλιος Καίσαρας), Jenny (Mahagonny), Santuzza (Cavalleria Rusticana) κ.ά., τις άριες της τέχνης του Μπαρόκ και το γερμανικό Lied, ερμήνευσε μοναδικές δημιουργίες των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Θάνου Μικρούτσικο και άλλων σπουδαίων.

Οι δραστηριότητες όμως δεν σταματούν στον καλλιτεχνικό τομέα καθώς η Σόνια Θεοδωρίδου έχει ένα φωτεινό κοινωνικό προφίλ. Η ίδια δηλώνει: «Δεν θα ήμουν ποτέ ευτυχής, αν δεν ένοιωθα ότι, με τα δώρα που πήρα και που δεν είναι καθόλου αυτονόητα, θα μπορούσα να δώσω κι εγώ χαρά στον διπλανό μου». Γι’ αυτό τραγουδά για τους φυλακισμένους, ιδρύει μουσικές και παιδικές βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, δημιουργεί χορωδίες και είναι πάντα κοινωνικά παρούσα. Η διεθνής Πριμαντόνα είναι μια γνήσια Ελληνίδα με καταγωγή από τον πόντο με πολιτική εγρήγορση γι’ αυτό δεν δίστασε τον Ιούνιο του 2014, να μπει στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου προκειμένου να κάνει μια σιωπηλή διαμαρτυρία, ανακινώντας εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και κερδίζοντας ταυτόχρονα τη συμπαράσταση της παγκόσμιας καλλιτεχνικής κοινότητας.

Οι παραπάνω πληροφορίες της Βιογραφίας της Σόνιας Θεοδωρίδου από τη συνέντευξη στην ηλεκτρονική σελίδα «Η εποχή» και την Λιάνα Μαλανδρενιώτη (2 Ιανουαρίου 2022)

ΠΡΟΣΒΑΣΗ στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης Δήμου Παύλου ΜελάΗ πρόσβαση στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά γίνεται με το αστικό λεωφορείο Νο 1, από τα ΚΤΕΛ με τερματικό σταθμό το Σκλαβενίτη Ευκαρπίας.Η συγκεκριμένη γραμμή διέρχεται από τις κεντρικές στάσεις της Πολίχνης και της Σταυρούπολης (πληροφορίες www.oasth.gr). Επίσης με τα λεωφορεία Νο 28, 29.Οδικώς, η πρόσβαση γίνεται από την περιφερειακή οδό μέσω της εξόδου για το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement