Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δ.Παύλου Μελά- Πού θα βρείτε αλάτι

Published

on

Ποσότητες αλατιού σε όλες τις περιοχές του δήμου

Ο μηχανισμός του δήμου Παύλου Μελά είναι σε πλήρη ετοιμότητα ώστε σε συνεχή συντονισμό με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις εθελοντικές ομάδες και τη δημοτική αστυνομία, να στελεχωθούν οι ομάδες επέμβασης, άμεσης και εφεδρικής και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Βρίσκονται σε επιφυλακή όλα τα απαραίτητα οχήματα και μηχανήματα έργου (εκχιονιστικό πολυμηχάνημα, οχήματα 4Χ4 με αλατιέρες, βυτιοφόρο με θαλασσινό νερό, φορτωτές – εκσκαφείς, μηχάνημα έργου – διαβολάκι, φορτηγά ανατρεπόμενα για μεταφορά αλατιού, μικρά φορτηγά ανατρεπόμενα, στελεχωμένα όλα με τα πληρώματά τους).

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Άκη Αράπογλου και τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κωνσταντινίδη συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που θα πλήξει τις επόμενες ημέρες τη χώρα.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες:

➢Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

➢Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

➢Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

➢Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

➢Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

➢Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

➢Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

➢Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

➢Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

➢Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

➢Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

➢Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

➢Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζοί:

➢Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Δίνεται προτεραιότητα στο να παραμείνει ανεμπόδιστη η πρόσβαση στα τρία Νοσοκομεία που εδρεύουν στην περιοχή μας (Παπαγεωργίου, 424 ΓΣΝΕ, ΨΝΘ) καθώς και στις περιοχές υψηλού κινδύνου (Μετέωρα ΔΕ Πολίχνης, τμήματα ΔΕ Ευκαρπίας).

Συνεχίζεται η τοποθέτηση αλατιού (σάκοι) για ενδεχόμενη χρήση από τους κατοίκους σε σημεία, που καλύπτουν γεωγραφικά όλες τις δημοτικές ενότητες:

ΔΕ Σταυρούπολης

•Δημαρχείο Παύλου Μελά-έξω από το εποπτείο καθαριότητας

•πλατεία Ελευθερίας

•ΔΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος, Άνω Ηλιούπολη

•πλατεία Ομονοίας, πίσω από Εθνική Τράπεζα οδού Λαγκαδά

•πάρκο Ρόδων Τερψιθέας

•πάρκο Νικόπολης

ΔΕ Πολίχνης

•εργοτάξιο Πολίχνης-τέρμα οδού Αγνώστου Στρατιώτη, Μετέωρα

•πρώην δημαρχείο Πολίχνης

•Ιερός Ναός Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων

•πλατεία Μετεώρων

•υδραγωγείο Μετεώρων

•Ακροπόλεως Μετεώρων (γήπεδο μπάσκετ)

•πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

ΔΕ Ευκαρπίας

•εργοτάξιο Ευκαρπίας-τέρμα οδού Παπαδιαμαντή

•Παιδική χαρά / ΚΑΠΗ Εφεδρούπολη Ευκαρπίας

•Ιερός Ναός Φιλοθέη Ευκαρπίας

•πρώην δημαρχείο Ευκαρπίας

•πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου

•πλατεία Δημοκρατίας

•ΚΕΠ Ευκαρπίας

Οι ποσότητες ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης, να υπάρχει ετοιμότητα και οι πολίτες να προμηθευτούν έγκαιρα αλάτι, για τις αυλές των σπιτιών και τα πεζοδρόμια.

Επιπρόσθετα τροφοδοτούνται με σάκους άλατος, καταστήματα των κεντρικών οδών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Ενδεικτικά αναφέρονται ανά ΔΕ:

•Σταυρούπολη (Μακρυγιάννη, Ωραιοκάστρου, Γωγούση)

•Πολίχνη (Αγνώστου Στρατιώτη, Μαυρομιχάλη, Λεωφόρος Στρατού)

•Ευκαρπία (25ης Μαρτίου, Πολυτεχνείου)

Επίσης, στις περιπτώσεις κακοκαιρίας τοποθετούνται σάκοι έμπροσθεν των σχολικών μονάδων και των Ιερών Ναών.

➢ Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στις τηλεφωνικές γραμμές 2313 302800 και 2313 302830

Ο Δήμος Παύλου Μελά παρακαλεί τους πολίτες να λάβουν έγκαιρα τα ενδεδειγμένα μέτρα και να επαγρυπνούν όποτε υπάρχει πρόβλεψη για επερχόμενη κακοκαιρία.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement