Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Ωραιοκάστρου

Νέα σχολεία στο Ωραιόκαστρο με πόρους ΕΣΠΑ

Πόροι άνω των 75 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για 21 νέα σχολεία, ανάμεσά τους το Νηπιαγωγείο Δρυμού και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, όπως τόνισε η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας, στη βίλα Αλλατίνι.

Για τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στην Κεντρική Μακεδονία όσον αφορά τη σχολική στέγη και την κατασκευή νέων σχολείων, έκανε λόγο η Περιφερειάρχης. Επιπλέον, επισήμανε ότι λόγω των αυξημένων αναγκών των δήμων για την κατασκευή νέων σχολείων, αυξήθηκε ο αρχικός προϋπολογισμός τέσσερις φορές, προκειμένου κανένα έργο που αξιολογήθηκε ότι πληροί τα κριτήρια ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ, να μη μείνει εκτός χρηματοδότησης.

Ο κ. Καϊτεζίδης χαρακτήρισε στοχευμένη την προσέγγιση της Περιφέρειας στο κρίσιμο ζήτημα της σχολικής στέγης και πρόσθεσε ότι τα κονδύλια αυξήθηκαν από 20 εκατ. ευρώ, που ήταν αρχικά δεσμευμένα, σε πάνω από 75 εκατ. ευρώ.

Με την παραπάνω χρηματοδότηση προβλέπονται:

Στον Δήμο Παύλου Μελά, η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας και η κτιριακή αναβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας.

Στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, η κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου.

Στον Δήμο Ωραιοκάστρου, η ανέγερση Νηπιαγωγείου Δρυμού και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

H ολική ανακαίνιση του Εκπαιδευτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου Αρναίας (στον Δήμο Αριστοτέλη), η κατασκευή του 1ου νηπιαγωγείου Πλαταμώνα (στον Δήμο Δίου – Ολύμπου), η ανέγερση του Νηπιαγωγείου Κοίμησης Δήμου Ηράκλειας (στον Δήμο Ηράκλειας), η κατασκευή του 7ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Θέρμης (στον Δήμο Θέρμης), η αποκατάσταση, στατική ενίσχυση και ενεργειακή αναβάθμιση διατηρητέου σχολικού συγκροτήματος στην οδό Συγγρού 31 του Δήμου Θεσσαλονίκης, που στεγάζει το 4ο Γενικό Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο, το 55ο Δημοτικό Σχολείο και τα 35ο, 39ο και 40ό Νηπιαγωγεία και η στατική ενίσχυση και αποκατάσταση του 54ου Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Ολυμπιάδος 29, επίσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα θα ανεγερθούν 3θέσιο Νηπιαγωγείο επί της οδού Επιδαύρου 35, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, κτίριο για το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας και κτίριο που θα στεγάζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Καλαμαριάς.

Επίσης θα δημιουργηθούν σχολικά κτίρια στον Δήμο Κατερίνης στην «Επέκταση Σιδηροδρομικού Σταθμού» για τη μετεγκατάσταση του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στον Δήμο Λαγκαδά για τη στέγαση του 1ου Γυμνασίου, στον Δήμο Νέας Προποντίδας για το Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών, το 2ου Νηπιαγωγείο Νέας Τρίγλιας, το Νηπιαγωγείο Σημάντρων, το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Καλλικράτειας και το Νηπιαγωγείο Νέων Συλλάτων.

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ανέγερση Νηπιαγωγείου Δρυμού

Το έργο αφορά στην ανέγερση ενός τριθέσιου Νηπιαγωγείου, δυναμικότητας 75 μαθητών, στον Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου. Το κτίριο είναι ισόγειο και διαθέτει μεταξύ άλλων τρεις αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, γραφείο νηπιαγωγών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρο τραπεζαρίας – κουζίνας.

Ανέγερση 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

Το έργο αφορά στην ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου. Το κτίριο είναι διώροφο με υπόγειο, δυναμικότητας 225 μαθητών. Στο ισόγειο τοποθετούνται λειτουργίες που έχουν να κάνουν με το σύνολο του σχολείου (διοίκηση, γραμματεία, ιατρείο, κυλικείο κ.λπ.) αλλά και με τη συνάθροιση του κοινού (βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων). Στον όροφο διαμορφώνονται μεταξύ άλλων τα εργαστήρια φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, ξένων γλωσσών και υπολογιστών (πληροφορικής) και οι εννέα αίθουσες διδασκαλίας.

Πηγή: politesoraiokastrou.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement