Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Αμπελόκηπων Μενεμένης

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Πολυκέντρο Αγίου Νεκταρίου

Παιδιά παιδικού σταθμού επισκέφτηκαν το χώρο

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε στο Πολυκέντρο Αγίου Νεκταρίου του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Η δράση που είχε συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αγίου Νεκταρίου, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Πολυιατρείο  Αγίου Νεκταρίου και  το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού επισκέφθηκαν το Πολυκέντρο, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα και στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με την υπεύθυνη νηπιαγωγό και τα στελέχη των δομών που συστεγάζονται στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου.

Στη συνέχεια, στην Αίθουσα πολλαπλών δράσεων του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, τα παιδιά ζωγράφισαν, συμμετείχαν σε παιδαγωγικά παιχνίδια και έγραψαν γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δωράκια στα παιδιά.

Η υλοποίηση της Δράσης ακολουθεί τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για το «Ανοιχτό Σχολείο» με στόχο την ένταξη του σχολείου ως βασικό και  ζωντανό κομμάτι της ζωής της κοινότητας.

Μέσα από τη δράση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία:

  • καλλιεργήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες
  • αναπτύξουν τις δεξιότητες συνεργασίας σε διαφορετικά περιβάλλοντα
  • μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και να επικοινωνούν
  • βελτιώσουν τις γνωστικές τους δεξιότητες
  • ψυχαγωγηθούν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής  Γ. Παναγιωτίδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Α. Πασχαλίδου και η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών Κ. Αραμπατζή.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement