Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Η Ζωή Παπαδοπούλου απόψε στους Βυζαντινούς Νερόμυλους τραγουδά Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Είσοδος στη συναυλία χωρίς αντίτιμο

Ο Δήμος Παύλου Μελά σας προσκαλεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων με τη Ζωή Παπαδοπούλου που θα τραγουδήσει τους μοναδικούς και αξεπέραστους στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Η Ζωή, γέννημα θρέμμα της Σταυρούπολης, παρέα με τον πιανίστα Γιάννη Δαμιανίδη και τον κιθαρίστα Βαλάντη Καπουρελάκο παρουσιάζουν το αφιέρωμα ‘’Πήρα απ΄ τη νιότη χρώματα…’’ και με μια βάρκα γεμάτη μουσικές, ‘’πλέουν’’ σε πελάγη της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.

Ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα τραγούδια της, «Ηλιοβασιλέματα», «Περασμένες μου αγάπες», «Δυο πόρτες έχει η ζωή», «Φεύγω με πίκρα στα ξένα», «Γυάλινος κόσμος», «Όνειρο απατηλό», «Ρίξτε στο γυαλί φαρμάκι», «Μου σπάσανε το μπαγλαμά», «Ανεμώνα», «Αργά, είναι πια αργά», «Λίγο-λίγο, θα με συνηθίσεις», «Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα», «Αν είναι η αγάπη έγκλημα» και πολλά άλλα.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, μπροστά από την εποχή της, με καθάριο λόγο, βλέμμα, και αλήθεια σε όλες τις πλευρές της ζωής της..

Γυναίκα, μάνα, κόρη, σύζυγος, δασκάλα, ποιήτρια, στιχουργός, γυναίκα ποθητή, όμορφη, σκληρή, αληθινή, με πολλά πρόσωπα …

Το μουσικό ταξίδι της Ζωής Παπαδοπούλου

Η Ζωή Παπαδοπούλου ξεκίνησε την καλλιτεχνική της διαδρομή σε ηλικία μόλις 6 ετών από την παιδική χορωδία και το Πνευματικό Κέντρο του πρώην Δήμου Σταυρούπολης, για να ακολουθήσει η δημιουργία μουσικού συγκροτήματος μαζί με τα άλλα παιδιά του Πνευματικού και η συμμετοχή σε μια από τις πρώτες συναυλίες που έλαβαν χώρα στην υπό αναστήλωση Μονή Λαζαριστών.

Οι μουσικές της αναζητήσεις, τα μαθήματα, τα βιώματα, η πολύχρονη πορεία της στο τραγούδι και οι σημαντικές της συνεργασίες την καθιέρωσαν στο χώρο του καλού, ελληνικού τραγουδιού. Ξεκίνησε από τις μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης με τον Μανώλη Ρασούλη και το περίφημο Πέτρινο του Μύλου με τον Χρήστο Μητρέντζη από τους Άγαμους Θύτες και βίωσε μια 25χρονη δημιουργική σχέση με το τραγούδι, με επαγγελματισμό, συνέπεια και σπουδαίους συνοδοιπόρους, καθώς είχε την ευτυχία

➢να συναντηθεί μουσικά με τους δυο σπουδαίους δημιουργούς, τον Χρήστο Νικολόπουλο & τη Λίνα Νικολακοπούλου,

➢να τραγουδήσει δίπλα στον μοναδικό Δημήτρη Μητροπάνο,

➢να ξεκινήσει δισκογραφικά στην αγκαλιά της Χαρούλας Αλεξίου,

➢να γνωρίσει τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης, τη φωνή και το ταλέντο της Ζωής Παπαδοπούλου, εμπιστεύτηκαν και υποστήριξαν οι άξιοι εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κατσαρός, Δήμος Μούτσης, Γιάννης Πάριος, Πασχάλης Τερζής, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Κότσιρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κώστας Μακεδόνας, Μανώλης Φάμελλος.

Ταυτότητα εκδήλωσης

Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης

Κυριακή 12.9, Ώρα 20.30, Είσοδος χωρίς αντίτιμο

‘’Πήρα απ΄ τη νιότη χρώματα…’’

Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με τη Ζωή Παπαδοπούλου

Κιθάρα-Τραγούδι: Βαλάντης Καπουρελάκος

Πιάνο: Γιάννης Δαμιανίδης

Επιμέλεια ήχου: Νίκος Καραπιπέρης

Παραγωγή: Αναστασία Παπαγεωργίου

Εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός» 2021

Διοργάνωση: Τμήμα Πολιτισμού, Δήμος Παύλου Μελά

Μεταφορά των πολιτών με το λεωφορείο του Δήμου Παύλου Μελά στους Βυζαντινούς Νερόμυλους για τη συναυλία της Ζωής Παπαδοπούλου (12/9)

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, προκειμένου να παρακολουθήσει το κοινό τη συναυλία της Ζωής Παπαδοπούλου, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, με τη φροντίδα του Τμήματος Πολιτισμού, θα υπάρχουν δρομολόγια με το λεωφορείο του δήμου προς και από τους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, κάνοντας στάσεις σε τρία κεντρικά σημεία των δημοτικών ενοτήτων. Το ίδιο λεωφορείο θα επιστρέψει μετά το τέλος των εκδηλώσεων στο σημείο αφετηρίας και θα αποβιβάσει τους επιβαίνοντες στις ίδιες στάσεις.

Πρόγραμμα δρομολογίων

Αφετηρία: Ευκαρπία, Πλατεία Δημοκρατίας, Αναχώρηση ώρα 19:15

1η Στάση: Δημαρχείο Σταυρούπολης (μπροστά, στη στάση οδού Λαγκαδά), ώρα 19:30

2η Στάση: Δημαρχείο Πολίχνης (σκαλάκια – πιάτσα ταξί), ώρα 19:45

Άφιξη στους Βυζαντινούς Νερόμυλους, ώρα 20:00

Επιστροφή στο τέλος της εκδήλωσης, με αποβίβαση στις ίδιες στάσεις.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement