Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Πολιτισμός

Όπερα Κουκλοθέατρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η παράσταση «ανεβαίνει» στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (κτήριο Μ2) με δυο παραστάσεις κάθε ημέρα

Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του στις οικογένειες παρουσιάζοντας την όπερα κουκλοθέατρου W.A. Mozart: Απόλλων και Υάκινθος.

Η παράσταση «ανεβαίνει» στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (κτήριο Μ2) με δυο παραστάσεις κάθε ημέρα. Η πρώτη ξεκινά στις 16:00, ενώ η δεύτερη στις 19:30. Κάθε παράσταση έχει διάρκεια 70 λεπτά.

Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί γράφει μουσική για να την παίξουν και να την τραγουδήσουν τα άλλα παιδιά; Όταν εμπνέεται από τη μυθολογία της Ελλάδας, τα ονειρικά τοπία και τη συναρπαστική ιστορία της; Ειδικά για την περίπτωση του μικρού Μότσαρτ το αποτέλεσμα παραμένει… μαγικό!

Αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μύθο του Οβιδίου, ο εντεκάχρονος Μότσαρτ συνθέτει το έργο για ένα σχολείο στο Σάλτσμπουργκ παραλλάσσοντας την ιστορία ως ένα φόρο τιμής στη δύναμη της φιλίας και το μεγαλείο της φύσης, καθιστώντας την ιδανική για το νεανικό κοινό. Η παράσταση Απόλλων και Υάκινθος είναι μια όπερα-κομψοτέχνημα η οποία παρουσιάζεται εξαιρετικά σπάνια στο κοινό συναρπάζοντας τους θεατές με τη φρεσκάδα και τη νεανική της χάρη.

Για την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμπράττουν ο Θεσσαλονικιός συνθέτης Αποστόλης Κουτσογιάννης, resident composer στο Cambridge και ιδρυτής του Oros Ensemble, η τακτική συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή και η δραστήρια στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ κουκλοθέατρου της Ευρώπης puppet collective ΜπαGάζια, προτείνοντας μια μοναδική εκδοχή όπερας-κουκλοθεάτρου!

Ειδυλλιακά αρχαιοελληνικά τοπία, οι απαρχές των αρχαιοελληνικών μύθων μα πάνω από όλα ένας φόρος τιμής στις αξίες της φιλίας και της αγάπης συνθέτουν τον πυρήνα ενός συναρπαστικού καλλιτεχνικού εγχειρήματος για όλη την οικογένεια, ως ιδανική πρόταση για τις εορταστικές μέρες.

Στο ρόλο του Οβίδιου θα ακουστεί η φωνή του Γιάννη Αγγελάκα. Επίσης ακούγονται οι φωνές των: Ελένη Κατσαμά, Έλλη & Μαριώ Ντε Φλαβίις

Συντελεστές

Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή: Σύλληψη, Καλλιτεχνική επιμέλεια

Ομάδα Κουκλοθεάτρου ΜπαGάζια: Καλλιτεχνική επιμέλεια

Αποστόλης Κουτσογιάννης: Σύνθεση – Διασκευή

Ειρήνη Μάστορα & Γιάννης Τσιούτας: Σκηνικά-κοστούμια-σχεδιασμός/εμψύχωση/κατασκευή κούκλας

Ελένη Χούμου: Φωτισμοί

Σπύρος Μάστορας: Βίντεο-Φωτογραφίες

Συμμετέχουν:

Λητώ Μεσσήνη: Υψίφωνος

Αναστασία Κότσαλη: Μεσόφωνος

Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης: Μπαγιάν

Αλέξης Μαστιχιάδης: Τσέμπαλο

Αποστόλης Κουτσογιάννης: Φλάουτο με ράμφος, electronics

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2752

Όλες οι παραγωγές είναι covid free καθώς οι θεατές εισέρχονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για ανήλικους από 4 έως 17 ετών χρειάζεται self-test 24 ωρών.
Εντός των χώρων του Οργανισμού τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 
Για το σύνολο των παραστάσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.tch.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement