Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Ωραιοκάστρου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου τίμησε γυναίκες που διακρίθηκαν για το έργο και την προσφορά τους

Σε εκδήλωση στο Παλαιόκαστρο

Γυναίκες δημιουργικές, δραστήριες, καλλιεργημένες, γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα που τολμούν, καινοτομούν, νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και έχουν διακριθεί για το έργο και την προσφορά τους στην κοινωνία τίμησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε μια μοναδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αίθουσα Πολιτισμού «Νέλλυ Δελή» του Κτιρίου «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο.

Την εκδήλωση με τίτλο «Η ζωή είναι γυναίκα» άνοιξε μουσικά με την μελωδική φωνή της η Εύη Σιαμαντά και παρουσίασε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Χαβιανίδης.

«Η σημερινή ημέρα είναι κυριολεκτικά ημέρα μνήμης. Είναι ημέρα δηλαδή που μας επιφορτίζει με ένα ιερό καθήκον: να μη ξεχάσουμε ποτέ τη σημασία των γυναικών σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, να μην πάψουμε ούτε στιγμή να θυμόμαστε την τεράστια συνεισφορά και επίδρασή τους σε κάθε πεδίο του συλλογικού μας βίου», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και πρόσθεσε: «Στις γυναίκες οφείλουμε πολλά. Σε όλες τις γυναίκες παντού, αλλά στις συνδημότισσές μας ειδικότερα, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση και ευγνωμοσύνη. Χρόνια Πολλά!».

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επτά γυναίκες που έχουν διακριθεί για την πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο.

Δέσποινα Χαρίτου

Το πρώτο τιμώμενο πρόσωπο, την ιστορικό-αρχαιολόγο Δέσποινα Χαρίτου, παρουσίασε στο κοινό η Ειρήνη Κέπετζη, τονίζοντας το έργο που έχει επιτελέσει για την ανάδειξη των μνημείων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίζονται σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου. «Η ίδια φαίνεται να μην το βάζει κάτω. Ακούραστη και αποφασισμένη, δίνει και την ψυχή της για την έρευνα και τον τόπο της», ανέφερε η κ. Κέπετζη.

Συγκινημένη η κ. Χαρίτου ευχαρίστησε τον Δήμο Ωραιοκάστρου για την τιμητική διάκριση και τόνισε πως αφιερώνει το βραβείο στην οικογένειά της και στους ανθρώπους που τη στηρίζουν. «Αφιερώνω το βραβείο σε όσους πίστεψαν, αλλά και σε όσους δεν πίστεψαν σε μένα γιατί κατάφερα να είμαι η γυναίκα που είμαι σήμερα. Ένας στρατιώτης που δεν τα παρατά ποτέ, αγωνίζεται, ξέρει να αμύνεται και να μην εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα», σημείωσε η κ. Χαρίτου.

Λίνα Τρικαλιώτη, Άννα Ρήγα, Κορίνα Κοντοδήμου

Η Ρία Καμπουρίδου και η Βούλα Γεωργαντή από την διαδικτυακή ομάδα «Μαμάδες Ωραιοκάστρου» παρουσίασαν τα επόμενα τιμώμενα πρόσωπα, τη Λίνα Τρικαλιώτη, την Άννα Ρήγα και την Κορίνα Κοντοδήμου.

«Τρεις κυρίες, αφιέρωσαν όχι μόνον αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους, αλλά διέθεσαν και την ενέργεια τους για να στηρίξουν τη λειτουργία της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου ”Ελπίδα” που βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο. Παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους ως πρόεδροι του Συλλόγου Φίλων της Μονάδας ”Ελπίδα”, προσηλωμένες στον ιερό σκοπό που υπηρέτησαν. Το παράδειγμα της κυρίας Λίνας Τρικαλιώτη, της κυρίας Άννας Ρήγα και της κυρίας Κορίνας Κοντοδήμου είναι φωτεινό!  Σας ευχαριστούμε για όλα», τόνισαν οι κυρίες Καμπουρίδου και Γεωργαντή, παρουσιάζοντας στο κοινό τις τιμώμενες γυναίκες.

Οι κυρίες Τρικαλιώτη, Ρήγα και Κοντοδήμου ευχαρίστησαν για την τιμή που τους αποδόθηκε από τον Δήμο Ωραιοκάστρου και αναφέρθηκαν στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στην «Ελπίδα» και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Σύλλογο Φίλων της Μονάδας για να υποστηριχθεί η λειτουργία της. 

Ανέδειξαν επίσης τη σημασία του εθελοντισμού και κάλεσαν τους πολίτες να υποστηρίζουν την «Ελπίδα» ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του. «Όταν μας χαρίζουν κάτι γεμίζει η αγκαλιά μας, όταν όμως εμείς δίνουμε γεμίζει η ψυχή μας, αυτό ας μην το ξεχάσουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλαν στο κοινό και χειροκροτήθηκαν θερμά.   

Κυριακή Ισχνοπούλου

Το επόμενο τιμώμενο πρόσωπο, την Κυριακή Ισχνοπούλου, την «ψυχή» του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χρήστος Τσελεπίδης, παρουσίασε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου, Άγγελος Τσιτιρίδης.

«Μια κυρία υπηρέτησε με πάθος τους σκοπούς του αυτού του Σωματείου από τη θέση της προέδρου και ο Δήμος Ωραιοκάστρου την τιμά! Το παράδειγμα της ας αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας», τόνισε ο κ. Τσιτιρίδης για την Κυριακή Ισχνοπούλου.

Η κ. Ισχνοπούλου ευχαρίστησε για την τιμή και σημείωσε πως ο «εθελοντισμός είναι στάση ζωής και όταν μάθεις να προσφέρεις συνεχίζεις να κάνεις αυτό. Σαφώς η ζωή είναι γυναίκα, ο εθελοντισμός έχει άρωμα γυναικείο, να είμαστε όλες δυναμικές και να μην ξεχνάμε πως η κοινωνία έχει ψηλά τον πήχη της κοινωνικής ευθύνης».

Πασχαλίνα Παπαδοπούλου

«Μια δικιά μας αθλήτρια του στίβου, από τη Λητή, προσπαθεί με πείσμα όλα αυτά τα χρόνια για το ακατόρθωτο. Και σε 24 χρόνια ζωής τα καταφέρνει θαυμάσια, αφού έχει κατακτήσει χρυσά, χάλκινα μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις», τόνισε για το επόμενο τιμώμενο πρόσωπο ο Σπιθολέων Καρατζάς, ο νεαρός πρωταθλητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο Εφήβων και παρουσίασε στο κοινό την πρωταθλήτρια Λιάνα Παπαδοπούλου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement