Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Ωραιοκάστρου

Οικόπεδα με… θέα στο Ωραιόκαστρο που «μεγαλώνει» κατά 4.500 στρέμματα

Ο δήμος προχώρησε στην επέκταση του σχεδίου πόλης, στο πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν από την τελική έγκρισή του από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Ώθηση στην ανάπτυξη, της «ελιτίτιστικης» περιοχής του Ωραιοκάστρου δίνει η ένταξη έκτασης 4.500 στρεμμάτων στο σχέδιο πόλης στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ). Με τη διαδικασία της ένταξης που βρίσκεται πλέον στη τελική ευθεία, καθώς η δημοτική αρχή αναμένει από μέρα σε μέρα την τελική έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, πρόκειται να οριοθετηθούν νέα «φιλέτα» γης προς ανοικοδόμηση που θα συμβάλει στην οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη της δημοτικής ενότητας του Ωραιοκάστρου.

Μιλώντας στο makthes.gr για το μεγάλο αυτό έργο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης τόνισε ότι η έγκριση της ένταξης στο σχέδιο πόλης 4.500 στρεμμάτων είναι πλέον θέμα χρόνου, για να προχωρήσει στη συνέχεια η πράξη εφαρμογής.

Στην ουσία, είπε, ο ίδιος, προκύπτει μια νέα περιοχή, όπου με την ανοικοδόμηση που θα προκύψει, αναμένεται να δημιουργηθεί μια μικρή πόλη με 30.000 ως 40.000 νέους κατοίκους.

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα ενός μεγάλου δρόμου που έπρεπε να διανύσει ο δήμος για να λυθεί ένα μείζον ζήτημα που αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ωραιοκάστρου και της αξίας της γης» επισήμανε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε ότι με την πράξη εφαρμογής «θα έχουμε πλέον οριοθετημένα οικόπεδα, κοινόχρηστους και κοινωφελής χώρους και γενικά μια περιοχή που θα λειτουργεί με πολεοδομικούς κανόνες».

Ποια τμήματα μπαίνουν στο σχέδιο

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Τσακίρη οι περιοχές που μπαίνουν στο σχέδιο πόλης είναι οι παρυφές του κυρίως οικισμού του Ωραιοκάστρου, το Παλαιόκαστρο και η Νεοχωρούδα, καθώς και η Αμφιθέα που σήμερα είναι στην εκτός σχεδίου πόλης περιοχή.

Οι εντάξεις των εκτάσεων αυτών άρχισαν το 2003, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν ξεκίνησαν οι διαδικασίες του ρυμοτομικού σχεδίου, στο πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που πλέον ολοκληρώθηκε.

Όπως εξάλλου είχε αναφέρει στο makthes.gr και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών Ευάγγελος Καταρτζής, ο δήμος έτρεξε τις διαδικασίες για τρία ΓΠΣ, αρχίζοντας από τις δημοτικές ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας που ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, συγκεκριμένα το 2011. Τελευταίο, είναι αυτό του Ωραιοκάστρου, όπου θα ενταχθούν οριστικά στο σχέδιο πόλης 4.500 στρέμματα.

Χαρτογράφηση σε κάθε σπιθαμή γης

Σύμφωνα πάντως με το σχεδιασμό του δήμου Ωραιοκάστρου, όπως και στις δυο άλλες δημοτικές ενότητες της Μυγδονίας και της Καλλιθέας, έτσι και στο Ωραιόκαστρο, κάθε σπιθαμή γης θα χαρτογραφηθεί και θα πολεοδομηθεί, με βάση τις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας, προκειμένου να υπάρξει ένα ξεκάθαρο τοπίο για τις χρήσεις γης. 

«Στόχος μας είναι βάλουμε τάξη σε όλες τις εκτάσεις που υπάρχουν και ο κάθε πολίτης να ξέρει ποια είναι τα οικόπεδα και ποιοι είναι οι άλλοι κοινόχρηστοι χώροι και όσοι προβλέπονται για άλλες δραστηριότητες» εξήγησε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών και Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Πηγή: makthes.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement