Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Από Δευτέρα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Πώς θα επιβάλλονται, ποιοι εξαιρούνται

Ξεκινά από την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, η επιβολή διοικητικών προστίμων σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Το οικονομικό πρόστιμο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ και τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Μοναδική περίπτωση να απαλλαγεί κάποιος από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι αν υπάρχουν λόγοι υγείας και φυσικά πάντοτε με γνωμάτευση γιατρού.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όλους τους πολίτες άνω των 60 χρόνων για κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Στη σχετική τροπολογία επισημαίνεται ότι η υποχρεωτικότητα για εμβολιασμό αφορά «όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και 31η Δεκεμβρίου 1961».

Πώς θα εντοπίζονται οι ανεμβολίαστοι
Η διασταύρωση των στοιχείων των ανεμβολίαστων θα γίνεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που θα επιτρέπει τον έλεγχο στοιχείων από την πλατφόρμας εμβολιασμού.

Πώς θα επιβάλλεται το πρόστιμο
Το πρόστιμο των 100 ευρώ θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά τη διασταύρωση των παραπάνω στοιχείων. Σύμφωνα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα διοχετευθούν στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement