Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Αρχές του 2022 θα ξεκινήσουν τα έργα για το «ορφανό» χλμ της Λαγκαδά

Βρέθηκε λύση με τα Συμμαχικά Νεκροταφεία

Στις αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά, στο «ορφανό» χιλιόμετρο από την οδό Αγίων Πάντων μέχρι τον κόμβο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά».

Το συγκεκριμένο κομμάτι είχε μείνει εκτός διαπλάτυνσης όταν είχαν εκτελεστεί οι εργασίες πριν από περίπου 15 χρόνια, στο πλαίσιο των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, λόγω προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, υπέγραψε τη σύμβαση για την επικαιροποίηση της μελέτης και όπως δηλώνει στο ditika.gr «μέχρι τέλος του χρόνου, αρχές του 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί οι επικαιροποιήσεις των μελετών που απαιτούνται και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου».

Προσθέτει ο κ.Μπίλλιας, πως είναι ένα έργο σημαντικό και αναγκαίο για την περιοχή που χρονίζει και πως τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες για την υλοποίηση του, μετά τις απαραίτητες λύσεις με τα Συμμαχικά Νεκροταφεία.

Υπενθυμίζεται πως η διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά εντάχθηκε στο πρόγραμμα των ολυμπιακών έργων της Θεσσαλονίκης κι έπειτα από πολλές καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Ολυμπιάδας, τον Σεπτέμβριο του 2007. Ωστόσο, παραδόθηκε «κολοβό», καθώς από το σύνολο των 5χλμ από τον Βαρδάρη μέχρι τον κόμβο Τιτάν διαπλατύνθηκαν τα 4χλμ.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement