Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Χιλιάδες τα γεύματα «αγάπης» της Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως το 2020

Published

on

Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη κατά το 2020, παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Πάνω από 9 τόνους τροφίμων διένειμε μέσα στο 2020 το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Η Αγάπη» της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, μέσω των 17 ενοριακών συσσιτίων και 16 Τραπεζών Τροφίμων, σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ιδιαίτερα κατά την πανδημία του κορωνοϊού. Είναι χαρακτηριστικό πως ημερησίως, οι σιτιζόμενοι συνάνθρωποι φτάνουν τους 8.263, ενώ σε καθημερινή βάση πρόγευμα λαμβάνουν 330 μαθητές και μαθήτριες.

Οι αριθμοί της προσφοράς για το 2020 δείχνουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, καθώς εκτός από τη σίτιση άλλοι 767 μαθητές παρακολούθησαν ιδιαίτερα μαθήματα και κατάφεραν να στηριχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους, σε μία δύσκολη περίοδο, μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Σπουδή».

Επιπλέον, κατά το 2020 η Τράπεζα Ρουχισμού «Ο Χιτών» μοίρασε 7.051 τεμάχια ρούχων σε 2.280 δικαιούχους. Η προσφορά μέσα στο έτος συνεχίστηκε και με την προσφορά αίματος, το μεγαλύτερο ίσως δώρο προς το συνάνθρωπο, όπου συγκεντρώθηκαν στις Ενοριακές Τράπεζες Αίματος 921 φιάλες.

Από το Κοινωνικό Ιατρείο «Υγεία» και το Κοινωνικό Φαρμακείο, στα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά 28 γιατροί με 21 ειδικότητες, εξετάστηκαν 520 ασθενείς, έγιναν 27 εμβολιασμοί και 28 υπερηχογραφήματα, δόθηκαν 4.548 φάρμακα σε δικαιούχους και υπάρχουν διαθέσιμα άλλες περίπου 14.000 φαρμάκων.

Τέλος, στους ξενώνες φιλοξενίας συγγενών ασθενών καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του έτους συνολικά 5.611 διανυκτερεύσεις. Στο «Σπίτι των Αγγέλων» στον Εύοσμο (2.750 διανυκτερεύσεις) και στη «Φιλοξενία» στην Εξοχή (2.861 διανυκτερεύσεις), ενώ το Γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» φιλοξενεί 43 τροφίμους.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement