Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Χωρίς διόδια η FlyOver δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γ.Καραγιάννης

Published

on

Τέλος του 2023 είπε ότι θα έχει τελειώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης 

Για τα έργα που αφορούν τη Θεσσαλονίκης όπως η Fly Over περιφερειακή οδός και το μετρό μίλησε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος έργων ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ που αφορά την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

«Είναι προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, ότι η Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια θα είναι μία διαφορετική, σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που θα προσελκύει επενδύσεις» σημείωσε και απέδωσε τη στασιμότητα της προηγούμενης δεκαετίας της κρίσης «στις περιοριστικές πολιτικές αλλά και σε λανθασμένες επιλογές της περιόδου 2015-2019».

Για την FlyOver τόνισε ότι είναι «ένα έργο ιδανικά σχεδιασμένο για τη Θεσσαλονίκη, έναν υπερσύγχρονο εναέριο αυτοκινητόδρομο, χωρίς διόδια, που θα αλλάξει την καθημερινότητα της πόλης» προσθέτοντας ότι «το καινοτόμο αυτό έργο, με τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, προϋπολογισμού 373 εκατομμυρίων ευρώ, θα ανακουφίσει την Ανατολική Περιφερειακή και κατά επέκταση τη διαμπερή κίνηση μέσα στην πόλη. O διαγωνισμός έτρεξε σε πρωτόγνωρους ρυθμούς, για τα ελληνικά δεδομένα και πλέον στο τέλος του έτους θα εγκατασταθούν τα πρώτα εργοτάξια για να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Σε ό, τι αφορά το Μετρό της Θεσσαλονίκης ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι «όσο κάποιοι επιδίδονται επίμονα σε μια στείρα και άγονη αντιπαράθεση, εμείς στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Κώστα Καραμανλή εργαζόμαστε εντατικά για να παραδώσουμε το εμβληματικό αυτό έργο στη Θεσσαλονίκη στο τέλος του 2023».

Επανέλαβε τη θέση του Υπουργείου ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει και Μετρό και αρχαία καθώς και τη δέσμευση να αναδειχθούν με τον μέγιστο σεβασμό τα αρχαιολογικά ευρήματα, στηριζόμενοι ταυτόχρονα στην τεχνική επιστήμη. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement