Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Χτύπησε το κουδούνι στα Γυμνάσια – Λύκεια της Δ.Θεσσαλονίκης (φωτό)

Μετά από περίπου τρεις μήνες επέστρεψαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές αίθουσες.

Χτύπησε και πάλι το κουδούνι στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Δυτικής Θεσσαλονίκης με τους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιστρέφουν και πάλι μετά από περίπου τρεις μήνες στα διά ζώσης μαθήματα.

Τα προηγούμενα 24ωρα, οι δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν στις απαραίτητες εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα, σε καθαρισμούς και άναμμα των καλοριφέρ προκειμένου όλα να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες.

Σε αρκετά σχολεία ήδη έχουν μοιραστεί και οι μάσκες προστασίας πολλαπλών χρήσεων για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνοδεύεται από μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών και τακτικούς αερισμούς των χώρων.

Επιπλέον, τα διαλείμματα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές πρέπει να είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες.

Σχολαστικοί αναμένεται να είναι οι καθαρισμοί όλων των χώρων των σχολείων, ενώ ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά.. Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα και οι σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Δείτε φωτογραφίες από την επιστροφή των μαθητών στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου:

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement