Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Δήμοι αναλαμβάνουν τις μετακινήσεις προς τα εμβολιαστικά κέντρα

Τη μεταφορά των ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα αναλαμβάνουν δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης

Στο πλευρό των δημοτών τους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα για τον κορωνοϊό, στέκονται τρεις δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, οι οποίοι με ανακοινώσεις, γνωστοποιούν ότι θα μεταφέρουν ευάλωτους δημότες που έχουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Παύλου Μελά, αναλαμβάνει σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, τη μεταφορά ηλικιωμένων πολιτών, που αδυνατούν να προσέλθουν για εμβόλιο κατά της Covid-19, στο προγραμματισμένο ραντεβού τους.

Επί πλέον τίθεται στη διάθεση των πολιτών με κινητικές δυσκολίες ειδικό όχημα που διαθέτει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ (ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ), τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00-12.00 και τα Σάββατα, 09.00-14.00.

Όσοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις δημοτικές υπηρεσίες, θα πρέπει να δηλώσουν την ημέρα και την ώρα του ραντεβού τους για το εμβόλιο, ώστε να προγραμματιστεί η μεταφορά τους και να απευθύνονται έγκαιρα (τουλάχιστον 1 ημέρα νωρίτερα), στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής 2310 609380/587812
➢ Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00-14.00
➢ Σάββατο, 10.00-14.00

Οι κάτοικοι του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένη θα μπορούν να εξυπηρετούνται κάθε μέρα, από Δευτέρα έως και Σάββατο, από 8.00΄ έως 20.00΄ ώρας, στο τηλέφωνο 2313313673. Ο δήμος καλεί όσους χρειάζονται βοήθεια για να μεταφερθούν, να επικοινωνήσουν έγκαιρα με την υπηρεσία μας, ώστε έγκαιρα να μεταφερθούν στο προγραμματισμένο ραντεβού τους.

Στον δήμο λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα:

(α) ένα στην οδό Ελευθερίας αριθμ. 48 (πρώην ΙΚΑ) – Αμπελόκηποι και

(β) ένα στην οδό Αγίας Παρασκευής αριθμ. 10 (2η και 14η ΤΟΜΥ) – Μενεμένη

Με τη συνδρομή των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προσαρμόζεται η λειτουργία της υπηρεσίας στις ανάγκες που ανακύπτουν ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια, αλλά και να τηρούνται τα προγραμματισμένα ραντεβού για την εύρυθμη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ, δια του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας, θέτει στην υπηρεσία τους δύο οχήματα για τη μεταφορά τους στους χώρους εμβολιασμού κατά του covid – 19.

Συγκεκριμένα στη διάθεση των πολιτών με κινητικές δυσκολίες τίθεται ειδικό όχημα μεταφοράς για Άτομα με αναπηρίες που διαθέτει ο δήμος, το οποίο θα εξυπηρετεί για τις ημέρες: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00 π.μ. – 12: 30μμ. Παράλληλα ένα συμβατικό υπηρεσιακό όχημα του Δήμου θα εξυπηρετεί μοναχικούς δημότες οι οποίοι δεν διαθέτουν μέσο μετακίνησης, από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00 π.μ. – 19:00μμ.

Πέραν της δυνατότητας μεταφοράς ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει μεριμνήσει και για τη συνοδεία των πολιτών προς τα εμβολιαστικά κέντρα από νοσηλευτές της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα: 2310 758769, 2310 558624, 2310 558505, 2310 558506, δηλώνοντας την ημέρα και την ώρα του ραντεβού τους για το εμβόλιο, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement