Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

‘Ελεγχοι της ΕΛΑΣ και συλλήψεις για το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη

Οι έλεγχοι έγιναν για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομο υπαίθριο εμπόριο

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους και δράσεις.

Κατά το χρονικό διάστημα από πρωινές ώρες της 05-02-2024 έως πρωινές ώρες σήμερα (11-02-2024), αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Ειδικότερα:

  • Ελέγχθηκαν (213) άτομα, 
  • Συνελήφθησαν (10) εξ΄αυτών, για παράβαση του Νόμου περί «Υπαίθριου Εμπορίου»,
  • Βεβαιώθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, 
  • Σχηματίστηκαν επιπλέον (14) δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και  
  • Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (3.627) προϊόντα παρεμπορίου. 

Χαρακτηριστική είναι η επιχειρησιακή δράση, που πραγματοποιήθηκε χθες (10-02-2024), σε λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης με συμμετοχή Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (55) άτομα, πραγματοποιήθηκαν (6) συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου, επιβλήθηκαν (6) διοικητικές παραβάσεις συνολικού ύψους (6.000) ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου, σχηματίστηκαν (12) δικογραφίες κατά αγνώστων για εγκατάλειψη προϊόντων παρεμπορίου και κατασχέθηκαν συνολικά 3.375 είδη παρεμπορίου. 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement