Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων ζητούν οι δήμαρχοι – Επιστολή σε Θεοδωρικάκο

ΕΛΑΣ

Η ΠΕΔ-ΚΜ προσκαλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, σε συνάντηση μαζί της

Την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων σε προσωπικό και εξοπλισμό, την αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος του 2017 για την αστυνόμευση, την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη στελεχών της δημοτικής αστυνομίας και την επαναλειτουργία σχολών δημοτικής αστυνομίας ζητάει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της.
Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι η ΠΕΔ-ΚΜ προσκαλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, σε συνάντηση μαζί της προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Υπογραμμίζεται, τέλος, στην ίδια απόφαση, η ανάγκη επανεξέτασης της δυνατότητας εγκατάστασης καμερών σε δημόσιους χώρους.

Μιλώντας στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης υπενθύμισε ότι πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έστειλαν επιστολή για το συγκεκριμένο θέμα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς, όπως είπε, τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών στις πόλεις άπτονται της δημοκρατίας και της ποιότητας ζωής ενώ αυτή τη στιγμή η εντύπωση που διαμορφώνεται στον πολίτη είναι ότι είναι απροστάτευτος.

Ειδικότερα έκανε λόγο για αύξηση των κλοπών, των ληστειών, της χρήσης βίας και της εγκληματικότητας και σημείωσε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ είχε αντιδράσει στις αλλαγές που επέφερε το Προεδρικό Διάταγμα του 2017 καθώς προβλεπόταν το κλείσιμο πολλών αστυνομικών τμημάτων στο νομό. «Αν δεν γίνει κάτι, και εμείς, η αυτοδιοίκηση, θα έχουμε χάσει ένα στοίχημα σε σχέση με τον δημότη, που έχει να κάνει με την ασφάλεια στον τόπο όπου ζει» πρόσθεσε.

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ ασχολήθηκε και με το ζήτημα της διαχείρισης ανακυκλώσιμων συσκευασιών υπογραμμίζοντας, με απόφασή του, την ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης όλων των δήμων από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ώστε να μην υπάρχουν δυσμενέστεροι όροι για δήμους των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.

Παράλληλα, τέθηκε και το θέμα του νέου προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα που αφορά σε 25.000 εργαζόμενους σε δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς, με την ΠΕΔ-ΚΜ να ζητάει την έκδοση ερμηνευτικής διάταξης ή τροποποίησης της δημόσιας πρόσκλησης όπου θα προσδιορίζεται πως για τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ, η τοποθέτηση των ωφελούμενων αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, προκειμένου να μην μείνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες άνθρωποι.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement