Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

‘Εντονη μυρωδιά καμένου σε όλη τη Δυτ.Θεσσαλονίκη

Κλήσεις πολιτών για οσμή καμένου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

‘Εντονη μυρωδιά καμένου παρατηρείται απόψε σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η μυρωδιά που παρατηρείται σε περιοχές όπως ο Εύοσμος, το Κορδελιό, η Νεάπολη, οι Συκιές, το Ωραιόκαστρο, η Πολίχνη, τα Πεύκα, η Ευκαρπία και οι Αμπελόκηποι αναστάτωσε τους κατοίκους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις πολιτών που ρωτούσαν εάν παρατηρείται κάπου φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ditika.gr οχήματα της πυροσβεστικής κινούνται σε σημεία όπου υπάρχει πράσινο αλλά και στο Σέιχ Σου μήπως εντοπίσουν από που μπορεί να προέρχεται η μυρωδιά.

Ανάλογες κλήσεις για οσμή καμένου έχει δεχτεί η πυροσβεστική και από τα ανατολικά.

Σε σχετική ανάρτηση του 3ου Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης τονίζεται πως «Υπάρχει μυρωδιά καμένου σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Τούμπα, Άγιο Παύλο, Κυβέλεια κ.α.). Ενδεχομένως την φέρνει ο άνεμος από πυρκαγιές (που βρίσκονται υπό έλεγχο) ανατολικά και δυτικά της πόλης. Επόπτες και περιπολικά δασών βρίσκονται επί ποδός και σε συνεχή ετοιμότητα. Αν αντιληφθείτε πυρκαγιά ή ύποπτες κινήσεις οχημάτων/ατόμων, καλέστε άμεσα στο 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112)».

Επίσης, η έντονη μυρωδιά του καμένου που υπάρχει διάχυτη στην ατμόσφαιρα, κινητοποίησε πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του δήμου, δεν υπάρχει φωτιά πουθενά στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου.

Η έντονη μυρωδιά προέρχεται από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στη Νέα Σάντα (Κιλκίς).

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement