Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Κ.Μητσοτάκης: Το β’ εξάμηνο του 2024 θα εγκαινιάσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης

Τί δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ

«Φαίνεται ότι θα πάμε στο β’ εξάμηνο του επόμενου έτους για να εγκαινιάσουμε το Μετρό. Πιστεύω ότι το έργο θα αποζημιώσει τους Θεσσαλονικείς και με το παραπάνω», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 87ης ΔΕΘ.

Σε ερώτηση για την έναρξη δημοσίου διαλόγου για την υποχρεωτική ασφάλιση από φυσικές καταστροφές και το πώς αισθάνεται στη Θεσσαλονίκη, όντας τώρα και βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ο προϋπολογισμός είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψει όλες τις ζημιές που μπορεί να προκύψουν από μία πάρα πολύ έντονη κλιματική κρίση. Άρα θα πρέπει να μας απασχολήσει ποια είναι η ευθύνη του φυσικού προσώπου και της επιχείρησης να ασφαλίσει την περιουσία του απέναντι σε κάτι που μπορεί να συμβεί. Πιστεύω τελικά ότι αφού μπορεί να περάσουμε από στάδια αλλά θα καταλήξουμε μετά από συνομιλία και με την ασφαλιστική αγορά στην υποχρεωτική ασφάλιση.

Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση είπε και τόνισε ότι ήδη ετοιμάζεται μια μεταρρύθμιση στον ΕΛΓΑ.

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση αλλά και σε μια χώρα που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς είναι αναπόφευκτη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το γραφείο στη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι λογικό να υπάρξει μία συγχώνευση τρόπον τινά με το γραφείο του στη Βουλή.

«Το 2027 η Θεσσαλονίκη θα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα», τόνισε. Τη βλέπει όπως είπε δυναμική, με μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα με τουρισμό με καλύτερα πανεπιστήμια,… Όταν λειτουργήσει το μετρό και θα υπάρχει και το flyover και θα έχουν υλοποιηθεί και όλα τα έργα θεωρεί ότι οι Θεσσαλονικείς θα πάψουν να είναι καχύποπτοι, κάτι που δικαιολογείται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement