Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Μητροπολίτης Βαρνάβας για εμβολιασμό: Δεν είναι εκκλησιαστικό θέμα, να ρωτήσουμε τον γιατρό μας

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως δηλώνει ότι το θέμα δεν είναι θεολογικό ή εκκλησιαστικό, αλλά ιατρικό

Τη συνδρομή της Εκκλησίας στην επιχείρηση πειθούς των πολιτών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού δείχνει ότι επιθυμεί η κυβέρνηση διά της παρουσίας του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, στην αυριανή (Τρίτη 13 Ιουλίου) συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Το προηγούμενο διάστημα ήταν αρκετά τα περιστατικά με ιερείς οι οποίοι έχουν μιλήσει μέσα από τους ναούς για τον κορωνοϊό, διχάζοντας το ποίμνιο όσον αφορά τη χρήση μάσκας ή ακόμη και ως προς το θέμα του εμβολιασμού.

Τα περιστατικά αυτά, καθώς και πολλά ακόμη που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως είναι φυσικό, έχουν επηρεάσει τους πιστούς σχετικά με τα μέτρα προστασίας.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, σε δηλώσεις του στο Sputnik, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει μιλήσει δημόσια επανειλημμένα για το θέμα και τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι θεολογικό ή εκκλησιαστικό, αλλά ιατρικό:

«Η άποψή μου είναι ότι δεν είναι θεολογικό ή εκκλησιαστικό θέμα, είναι ιατρικό θέμα και πρέπει να ρωτήσουμε τον ιατρό που η Αγία Γραφή μας λέει να τον τιμούμε. “Τίμα τον ιατρό” λέει. Με σύνεση, αγάπη, διάκριση για τον αδελφό μας, για το πολύτιμο δώρο της υγείας μας πρέπει να συμβουλευτούμε τον προσωπικό ιατρό μας» τόνισε ο Μητροπολίτης.

Κύκλοι άλλων μητροπόλεων με τους οποίους επικοινώνησε το Sputnik προέταξαν τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πρόσθεσαν με νόημα ότι «δεν θα ήθελαν να κάνουν δήλωση επί του θέματος προκειμένου να μη δημιουργηθεί σύγχυση».

Πηγή: Spitniknews.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement