Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Μητροπολίτης Βαρνάβας: Στρέψτε το βλέμμα σας στην εγκαταλελειμμένη δυτική Θεσσαλονίκη

Published

on

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως έκανε λόγο για εγκαταλελειμμένη περιοχή, ενώ μίλησε και για ταξικό ρατσισμό

Να στρέψουν το βλέμμα τους στη δυτική Θεσσαλονίκη ζήτησε από τους αρμόδιους ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην οδό Λαγκαδά και στην περιοχή της Ξηροκρήνης έκανε λόγο για εγκαταλελειμμένη περιοχή, ενώ μίλησε και για ταξικό ρατσισμό.

«Είμαι 36 χρόνια σε αυτή την περιοχή και όλο ακούω “προγραμματίζεται”. Θα πρέπει να δείτε και αυτή την πλευρά. Τα έχω γράψει, έχω παρακαλέσει αλλά εις ότα μη ακουόντων», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Αβαρλή, κατά τη συνάντησή τους στο ΚΕΠ της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, όπου σήμερα ξεκίνησε τη λειτουργία του.

«Να επιμείνω ότι η πόλη πρέπει να στρέψει το βλέμμα της δυτικά και να πάψει να καθρεπτίζεται αυτάρεσκα και εγωιστικά στα νερά του Θερμαϊκού, κοιτώντας το πρόσωπό της και να γυρίσει στη δυτική πλευρά που ζει το πολυπληθέστερο και νεότερο κομμάτι της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε.
Ο Μητροπολίτης, αναφερόμενος στην οδό Λαγκαδά έκανε λόγο για έναν ιστορικό δρόμο, ο οποίος συνδέει όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη με το ιστορικό κέντρο και όλη τη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε ο κ. Βαρνάβας, «είναι ανεπίτρεπτη αυτή η κατάσταση». «Δεν είδα όμως ακόμα να έχει προγραμματιστεί κάτι στο Τεχνικό και Οικονομικό Πρόγραμμα. Γειτονιές άλλες τις βλέπω, τις ίδιες και τις ίδιες, αλλά δεν είδα να προγραμματίζεται γι΄ αυτή την πλευρά και την Ξηροκρήνη», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης στον δήμαρχο Κ. Ζέρβα.

Ο Βαρνάβας μίλησε για αδιαφορία και κάλεσε να δώσει ο δήμος «λίγο οξυγόνο από την αγάπη και το ενδιαφέρον για να αναπνεύσουμε». «Πρόκειται για ταξικό ρατσισμό. Αισθανόμαστε την μπότα της αδιαφορίας στο λαιμό μας και λέμε δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Δώστε μας λίγο οξυγόνο από την αγάπη και το ενδιαφέρον το δικό σας. Είναι αυτή η περιοχή που φτάνει μέχρι το λιμάνι, μέχρι τους Λαχανόκηπους και είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη. Ούτε η είσοδος είναι αυτή για την πόλη, ούτε περιποιεί τιμή για την ιστορία της», σημείωσε.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement