Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Θεσσαλονίκη. Τι μέτρα θα ισχύσουν για το τριήμερο

Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιά

Στο «βαθύ κόκκινο» εξακολουθεί και παραμένει η Θεσσαλονίκη έως τις 22 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρά Δευτέρας, ο υφυπουργός υπενθύμισε πως το Σαββατοκύριακο οι μετακινήσεις στην πόλη θα απαγορεύονται από τις 19:00 το απόγευμα, ενώ την Καθαρά Δευτέρα από τις 21:00 το βράδυ.

Επανέλαβε πως οι μετακινήσεις για σούπερ μάρκετ ή τράπεζες μπορούν να γίνονται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χλμ και με την αποστολή SMS στο 13033, όπως και η άθληση θα γίνεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Επίσης, τόνισε πως για παροχή βοήθειας σε τρίτους οι αστυνομικοί θα ζητούν περαιτέρω στοιχεία από το σχετικό SMS.

«Το έθιμο του χαρταετού θα τηρηθεί με τους ισχύοντες περιορισμούς της μετακίνησης μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση 2χλμ από τον δήμο», είπε ο κ.Χαρδαλιάς. Οπότε, πρόσθεσε πως και το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως όλα τα σχολεία της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες θα παραμείνουν κλειστά δύο εβδομάδες έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση. Κατ’ εξαίρεση, η εκπαίδευση στα ειδικά σχολεία θα συνεχιστεί κανονικά δια ζώσης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement