Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

ΠΕΔΚΜ: Να σταματήσει η αφαίμαξη του προσωπικού των δήμων

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ επαναδιατύπωσε την απόφαση που έλαβε για τρίτη φορά μέσα στο 2021

Το μείζον θέμα της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, με επιζήμιες συνέπειες για την συνολική λειτουργία των ΟΤΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ επαναδιατύπωσε την απόφαση που έλαβε για τρίτη φορά μέσα στο 2021, επισημαίνοντας ότι πρέπει να σταματήσει η αφαίμαξη του προσωπικού των δήμων και πως οι μετακινήσεις θα πρέπει να είναι ενδοαυτοδιοικητικές και μόνον.

“Οι μετακινήσεις πρέπει να μείνουν ενδοδημοτικές γιατί το προσωπικό της αυτοδιοίκησης δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετακινείται σε κεντρικές υπηρεσίες του κράτους” τόνισε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Καϊτεζίδης, προσθέτοντας πως “πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, διεκδικώντας να μην φύγουν και αυτοί οι υπάλληλοι που έχουν απομείνει στους δήμους”.

Υπενθυμίζεται ότι στη τελευταία απόφαση του, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ με δεδομένο ότι το καθεστώς της κινητικότητας αποψιλώνει δραματικά τους Δήμους από έμπειρο και αναγκαίο προσωπικό, που επιλέγει να μετακινηθεί σε άλλους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, δίχως να ερωτώνται οι διοικήσεις των δήμων αλλά και δίχως να αξιολογούνται οι πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες των ΟΤΑ, όπου εργάζονται, συμφώνησε να αναληφθεί μεταξύ των δημάρχων (δύο βαθμών αυτοδιοίκησης) η ηθική δέσμευση, όπως οι δήμαρχοι των δήμων υποδοχής να μην κάνουν δεκτό το αίτημα μετακίνησης στον φορέα τους υπαλλήλου άλλου δήμου αν δεν υπάρχει προς τούτο η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου του δήμου προέλευσης του υπαλλήλου.

Στο θέμα τοποθετήθηκαν με σύμφωνες εισηγήσεις τους ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σϊμος Δανιηλίδης και ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, διατυπώνοντας προτάσεις για την ανάσχεση του κύματος εξόδου υπαλλήλων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμούς ή πανεπιστήμια.

Να ανακληθεί η κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους»

Την πλήρη αντίθεση του στην κατάργηση του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους», απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενημερώνοντας τους δήμους ότι δεν θα συμμετάσχει οικονομικά την περίοδο 2021-2022 στην υλοποίηση του, εξέφρασε στη συνεδρίαση του, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ.

Συντάσσεται μάλιστα με την ΚΕΔΕ που δήλωσε πως είναι αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος, ενώ υιοθετεί την απόφαση της που ζητά από τον υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη: *Να ανακληθεί η απόφαση του υπουργού και να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ για την εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να “τρέξει” και αυτή η χρονιά.

  • Να εφαρμοστούν και τη φετινή χρονιά τα «Προγράμματα άθλησης για όλους  περιόδου 2021-2022» με το ισχύον οργανωτικό πλαίσιο.  
    *Να εγκρίνει την κατανομή θέσεων για την πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής  Αγωγής με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και  ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους την περίοδο  2021-2022.  
  • Να γίνει έλεγχος της εφαρμογής τους και να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα τους, για  τη φετινή χρονιά.  
    *Επιπλέον, η ΠΕΔΚΜ ζητά να καταβληθούν οι οφειλές της Γ.Γ Αθλητισμού προς τους δήμους, πριν από το 2019.

Επίσης, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ συζήτησε και το θέμα των 70.000 παιδιών που έμειναν και φέτος, εκτός της δωρεάν φιλοξενίας σε ΚΔΑΠ και παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, με βάση τα τελικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ που υλοποιεί τα δύο προγράμματα.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε στο σώμα ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, ενώ αποφασίστηκε να προταθεί στην κυβέρνηση η έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 50.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την κάλυψη των voucher των νηπίων που έμειναν εκτός, ενώ πληρούσαν τους όρους.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement