Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ποια έργα υποσχέθηκε ο Κ.Μητσοτάκης για τη Δυτ.Θεσσαλονίκη

Τι ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στην 85η ΔΕΘ

Επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη, νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στο Ωραιόκαστρο, έναρξη των εργασιών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά είναι ορισμένες μόνο από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς ‘Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τι υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός για τη δυτική Θεσσαλονίκη:

Για το Μετρό και την επέκταση στη δυτική Θεσσαλονίκη είπε πως αποτελεί μια προσωπική του δέσμευση και πως ξεκινούν από τώρα οι μελέτες για τη μεγάλη επέκταση του ενώ θα προχωρούν και θα ολοκληρώνονται τα υφιστάμενα έργα για τη βασική γραμμή.

Για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά υπογράμμισε ότι εντός των επόμενων μηνών ξεκινούν τα έργα καθώς δημοσιεύτηκε το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο σε ΦΕΚ.

Για τις μεταποιητικές βιομηχανίες στο Καλοχώρι που είναι άναρχα συγκεντρωμένες ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι καιρός αυτές οι 800 επιχειρήσεις να συγκεντρωθούν σε έναν οργανωμένο φορέα υψηλών προδιαγραφών.

Για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Λητή του δήμου Ωραιοκάστρου υποστήριξε πως θα είναι ένα νοσοκομείο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδος. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το Θεαγένειο υπηρέτησε -και υπηρετεί- τη δημόσια υγεία για δεκαετίες, όμως ο κύκλος του κλείνει. «Η Μακεδονία αξίζει ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο και θα το αποκτήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου σε μήκος 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι έως την Μηχανιώνα ήταν η πρώτη φορά που μίλησε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε πως είναι ένα έργο που θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement