Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Πως θα λειτουργούν από το Σάββατο τα καταστήματα στη Δ.Θεσσαλονίκη με τα νέα «κόκκινα» μέτρα

‘Εως τις 18:00 η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα

Στο «κόκκινο» θα βρίσκεται από το Σάββατο η Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 6 Φεβρουαρίου και έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00
  • Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των λυκείων, που θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες θα λειτουργούν δια ζώσης

Για την αγορά θα ισχύσουν τα παρακάτω νέα μέτρα:
-Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων, που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει, μόνο με τη μέθοδο του click away.

-Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, ΚΤΕΟ και πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

-Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και οι υπηρεσίες, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο κατά τις ώρες 7:00-20:00 το βράδυ. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

-Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο κατά τις ώρες 07:00-17:00 το απόγευμα.

-Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

-Κάθε Σάββατο και Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 18:00 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 05:00 το πρωί. Η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement