Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Πρωτότυπα σοκολατένια αυγά στολίζουν τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων στη Δ.Θεσσαλονίκη (φώτο)

Οι βιτρίνες γέμισαν με χρώματα, παιδικούς ήρωες και μορφές από χαριτωμένα ζωάκια

Πασχαλινά τσουρέκια, γλυκά αλλά και σοκολατένια αυγά για όλα τα γούστα «στολίζουν» τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων της δυτικής Θεσσαλονίκης για το φετινό Πάσχα. Η απόφαση των λοιμοξιολόγων να μην επιτραπεί η μετακίνηση σε χωριά και εξοχικά φαίνεται πως αύξησε τις πωλήσεις στα αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία της πόλης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ζαχαροπλαστείο στην ‘Ανω Ηλιούπολη διατηρεί μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε πασχαλινά τσουρέκια και σοκολατένια αυγά, που είναι από τα πιο διάσημα είδη του Πάσχα. Πραγματικά έργα τέχνης, μπαίνουν στις προθήκες για να προσελκύσουν τον κόσμο, με την ευχή, αυτό το Πάσχα, να είναι το τελευταίο σε συνθήκες κορωνοϊού.

Ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου «Βυζαντινό», Απόστολος Λασπίδης, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση που άνοιξε το 1995 και ο ίδιος ασχολείται τα τελευταία έξι χρόνια με την ζαχαροπλαστική και έχει καταφέρει τα πασχαλινά αυγά να τα βγάλει σε παιδικούς ήρωες, Angry Birds και Superman, ενώ τα τσουρέκια με επικάλυψη άσπρης και μαύρης σοκολάτας.

«Σχετικά με πέρσι, οι παραγγελίες είναι ανεβασμένες διότι, ο κόσμος δεν έχει φύγει στα χωριά του και αναγκαστικά έχουμε πιο πολύ δουλειά από το προηγούμενο Πάσχα», δήλωσε ο κ.Λασπίδης στο ditika.gr.

Τέλος, ο κ.Απόστολος Λασπίδης ευχήθηκε «Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία και πολλά χαμόγελα».

Θα διατεθούν 350 τόνοι τσουρεκιού

Πέρα από τα σοκολατένια αυγά ο γλυκός «βασιλιάς» στο γιορτινό τραπέζι, το τσουρέκι, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος.

Συνολικά πάνω από 350 τόνοι τσουρεκιού θα διατεθούν στην ευρύτερη αγορά της Θεσσαλονίκης, με τις τιμές να παραμένουν σταθερές παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες, όπως λένε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» Έλσα Κουκουμέρια και ο επικεφαλής της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Μάριος Παπαδόπουλος.

Η κίνηση καταγράφεται ικανοποιητική και εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement