Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σε τι ποσοστό είναι εμβολιασμένοι οι υπάλληλοι σε δήμους της Δυτ.Θεσσαλονίκης

Τι έδειξαν οι έλεγχοι των κλιμακίων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. «Καμπάνα» σε υπάλληλο του Δ.Παύλου Μελά που δεν έκανε rapid test

Κλιμάκια επιθεωρητών – ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) πραγματοποίησαν το διάστημα από 4 έως 15 Οκτωβρίου επιτόπιους ελέγχους σε δεκαοκτώ δημόσιους φορείς, μεταξύ αυτών και σε τρεις δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό covid-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Κατά τον έλεγχο, όπως γνωστοποιεί η ΕΑΔ, διαπιστώθηκε ότι οι ελεγχόμενοι φορείς είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης στους υπαλλήλους τους και τον έλεγχο της ορθής καταχώρισης των απαραίτητων στοιχείων στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Το ποσοστό εμβολιασμού στους 18 φορείς που επισκέφτηκαν οι επιθεωρητές-ελεγκτές της Αρχής κυμάνθηκε από 52,6% έως 89,6%, επισημαίνεται και προστίθεται: Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι παρείχαν υπηρεσία με φυσική παρουσία προσκομίζοντας πιστοποιητικό διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου. Τρεις υπάλληλοι δεν τήρησαν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου και ακολουθήθηκε από τις αρμόδιες διευθύνσεις η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής προστίμου. Στην περίπτωση ενός υπαλλήλου έχουν εκδοθεί συνολικά τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για μη συμμόρφωση με το μέτρο.

Όπως σημειώνεται επίσης, οι επιθεωρητές-ελεγκτές της Αρχής πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσω της εφαρμογής Covid Free GR σε συνολικά 295 υπαλλήλους και οι βεβαιώσεις εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου βρέθηκαν έγκυρες

Αναλυτικά αναφέρονται τα ποσοστά εμβολιασμού ή νόσησης των υπαλλήλων στους τρεις δήμους:

-Δήμος Νεάπολης-Συκεών: 72% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (356 υπάλληλοι σε σύνολο 496, συμπεριλαμβανομένων και 12 αιρετών).

-Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: 68,3% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (583 υπάλληλοι σε σύνολο 854).

-Δήμος Παύλου Μελά: 63% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (567 σε σύνολο 902). Στον εν λόγω δήμο 1 ένας υπάλληλος δεν είχε τηρήσει την υποχρέωση και έχουν εκδοθεί συνολικά 3 πράξεις επιβολής προστίμου για μη συμμόρφωση με την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement