Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Στα θρανία κάθονται οι οδηγοί του ΟΑΣΘ

Video με πλάνα από την κατάρτιση των οδηγών για την ορθή τήρηση των μέτρων

Στα… θρανία κάθονται οδηγοί και διοικητικό προσωπικό του ΟΑΣΘ, καθώς παρακολουθούν σεμινάρια για την ορθή τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο περίπου 100 εργαζόμενοι, 75 οδηγοί και 25 διοικητικοί και άλλοι υπάλληλοι, διαμοιρασμένοι σε τέσσερα τμήματα, εκπαιδεύονται στη σωστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από τον ιό, στην τήρηση των μέτρων υγιεινής κατά του κορωνοϊού στα λεωφορεία, στο χειρισμό περιστατικών μέσα στα λεωφορεία σχετικά με την τήρηση ή μη των μέτρων, ενώ ενημερώνονται και για τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι καταρτίζονται στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. 

Η κατάρτιση πραγματοποιείται στην αίθουσα σεμιναρίων του ΟΑΣΘ, στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 Επιμορφωτική Κιλκίς ΜΕΠΕ. Κάθε σεμινάριο διαρκεί 18 ώρες.

«Έχουμε αναλάβει συνολικά τέσσερα προγράμματα κατάρτισης, σύνολο δηλαδή 100 εκπαιδευόμενοι, από τους οποίους οι 75 είναι οδηγοί και οι 25 διοικητικά και άλλα στελέχη, με κοινό θέμα κατάρτισης την προστασία και την πρόληψη από τον Covid-19», σημειώνει ο διευθυντήςτου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 Επιμορφωτική Κιλκίς, Παναγιώτης Αμοιρίδης, επισημαίνοντας ότι δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να μάθουν επακριβώς πώς να προστατεύονται από τον κορωνοϊό, αλλά και πώς να προστατεύουν τους επιβάτες.

«Ο κορωνοϊός είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τους πάντες», υπογραμμίζει η νοσηλεύτρια, εκπαιδευμένη στις Πρώτες Βοήθειες, Ευδοξία Τσιτουρίδου, η οποία υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων γίνεται συζήτηση για τα εμβόλια, για τα μέτρα, για κάθε απορία των συμμετεχόντων.

Το κόστος των σεμιναρίων καλύπτεται από το ποσό που διαθέτει ο ΟΑΣΘ μέσω των εισφορών ΛΑΕΚ. Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement