Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Στη Βουλή το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Κατάθεση ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Θεσσαλονίκη φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας  Νοτοπούλου.

«8 μήνες μετά τον τραγικό θάνατο συμπολίτη μας στο ρέμα του Ξηροποτάμου εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, οι απαραίτητες ενέργειες για την οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων Ξηροποτάμου και Ευκαρπίας ακόμη δεν έχουν προχωρήσει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, «τα συγκεκριμένα έργα καθώς και η κατασκευή δικτύου ομβρίων στη Νικόπολη είναι κρίσιμης σημασίας για την πρόληψη και διαχείριση των δυσμενών επιπτώσεων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και θα συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση των  περιοχών από όπου διέρχονται.

»Με ευθύνη της ΝΔ ωστόσο, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην επικαιροποίηση του βασικότερου εργαλείου προγραμματισμού για τη μείωση των κινδύνων πλημμύρας και την προτεραιοποίηση παρεμβάσεων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν:

1.       Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση και των  τριών αντιπλημμυρικών έργων;

2.       Πώς σκοπεύετε να μεριμνήσετε για τη συνολική χρηματοδότηση αυτών των έργων;

3.       Πότε σκοπεύετε να έχετε ολοκληρώσει τις διαδικασίες αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Κεντρικής Μακεδονίας;

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement