Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Συνελήφθησαν οι ληστές με την καραμπίνα – Είχαν «χτυπήσει» σε 4 καταστήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη

Πώς οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας έφτασαν στα ίχνη τους

Στα δίχτυα της αστυνομίας πιάστηκαν οι δύο ληστές με την καραμπίνα, οι οποίοι το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν «χτυπήσει» σε τέσσερα καταστήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν 46χρονο και έναν 40χρονο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα τις αρχές και στο παρελθόν.

Ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ και του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων εξιχνίασαν τις ληστείες και κατάφεραν να φτάσουν άμεσα στα ίχνη των δύο δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν πειστήρια και υλικό που τους τοποθετούν τους δύο δράστες στους τόπους των πράξεων των ληστειών.

Πώς δρούσαν οι ληστές με την καραμπίνα και πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με την αστυνομία, χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης των δραστών είναι:

Η επιλογή καταστημάτων κοντά στις οικίες τους προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά και ταχεία διαφυγή

Η προσέγγιση των στόχων απογευματινές ή βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι την σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους της πόλης λόγω των περιοριστικών μέτρων

Η απειλή με χρήση καραμπίνας

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, μετά από ληστεία που διέπραξαν σε κατάστημα στα Διαβατά. Νωρίτερα, είχαν κλέψει μοτοσικλέτα από την περιοχή του Κορδελιού την οποία είχαν χρησιμοποιήσει στη συγκεκριμένη ληστεία.

Οι δύο δράστες δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, ακινητοποιήθηκαν ο ένας στη Μενεμένη και ο άλλος στο Κορδελιό και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σε έρευνες στην οικία του 40χρονου εντοπίστηκαν ρούχα, παπούτσια και κράνη που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement