Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τα παιδιά με καρκίνο είναι μικροί ήρωες – Μηνύματα στήριξης

Published

on

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, φέτος συμπίπτει με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Δεν είναι μια νόσος αλλά έχει δεκάδες διαφορετικές μορφές, ενώ στην Ελλάδα νοσούν περίπου 300 παιδιά κάθε χρόνο. Η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου στηρίζει τη «Φλόγα» και τα παιδιά με καρκίνο 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου συμμετείχε ενεργά στη στήριξη της ομάδας «Αλέξανδρος:  Θα ξαναβγεί ο ήλιος» και της «Φλόγας Ευβοίας», οι οποίες σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio1d.gr , διοργάνωσαν στις 15 Φεβρουαρίου 2021 ένα ραδιοφωνικό μαραθώνιο αγάπης για τα παιδιά της «Φλόγας».Στην εκδήλωση μετείχαν  γονείς παιδιών που δοκιμάζονται, οι οποίοι μοιράστηκαν τις ιστορίες τους, αλλά και αθλητές, καλλιτέχνες και πολιτικοί, που με την παρουσία τους στήριξαν τον μαραθώνιο αγάπης.

Το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος εκπροσωπόντας το Δήμο και τους Δημότες, ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια με 1.000 ευρώ, ενώ δεν παρέλειψε με τα ζεστά του λόγια να δώσει κουράγιο και δύναμη στα παιδιά και στις οικογένειες τους που παλεύουν να βγουν νικητές σε μια μάχη ζωής και θανάτου, εξάροντας παράλληλα και το έργο της «Φλόγας».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δοκιμασία για μια οικογένεια, από την ανακοίνωση ότι το παιδί της πάσχει από καρκίνο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τα πάντα γκρεμίζονται, ο μέχρι τότε ήρεμος κόσμος τους συνταράσσεται κι ένας δύσκολος αγώνας ξεκινάει ενάντια σ’ ένα αμείλικτο εχθρό, έναν εχθρό απρόβλεπτο και τρομακτικό.Κουβαλώντας το σταυρό τους, τα καρκινοπαθή παιδιά ανηφορίζουν καρτερικά το Γολγοθά τους και η καθημερινότητά τους γεμίζει επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, καθετήρες, σωληνάκια. Δίπλα οι γονείς τους να τους βοηθάνε να σηκώσουν το σταυρό τους και να βλέπουν τα βλαστάρια τους να χάνουν τα μαλλάκια τους, να μαραζώνουν, να βασανίζονται από τις παρενέργειες. Κλάμα στα κρυφά και χαμόγελα στους μικρούς ήρωες κι ας είναι η καρδιά τους ματωμένη απ’ τον πόνο. Για όλους εμάς η 15η Φεβρουαρίου δεν πρέπει να είναι μόνο η μέρα κατά του παιδικού καρκίνου, αλλά και η υπενθύμιση ότι στη μισαλόδοξή μας καθημερινότητα, όπου αναλωνόμαστε σε πράγματα μικρά, υπάρχουν κάποιοι μικροί ήρωες που παλεύουν με δαίμονες, αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή με χαμόγελο, έστω κι αν υποφέρουν, ακόμη κι αν πονάνε, προσπαθούν να δώσουν κουράγιο στις οικογένειές τους, ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν αντέχουν άλλο. Ένας τέτοιος ήρωας, ο Αλέξανδρος, έλεγε μέσα στην οδύνη του στους γονείς του “να θυμάστε, θα ξαναβγεί ο ήλιος!”. Κι αυτοί, όταν εκείνος έχασε τη μάχη, συνέχισαν τον πόλεμο με όπλα την αγάπη, την ελπίδα, την ανθρωπιά. Και δημιούργησαν τη “Φλόγα”.Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι υποκλινόμαστε και ότι θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο το μεγαλειώδες έργο που ξεκίνησε η “Φλόγα”, θα σταθούμε δίπλα σε κάθε παιδί, σε κάθε οικογένεια, που παλεύει ένα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο αγώνα».

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Γίνε δότης μυελού των οστών

Να γίνουν δότες μυελού των οστών προτρέπει τους δημότες μέσα από το δικό του μήνυμα ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

«Για τα μάτια αυτών των παιδιών, που με ένα βλέμμα τους τα λένε όλα: τι σημαίνει λαχτάρα για ζωή, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει ψυχή.Γι’ αυτά τα μάτια αξίζει να κάνουμε τα πάντα.

Μπορείς να βοηθήσεις:

Γίνε δότης μυελού των οστών

Μίλα για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης

Δώσε αίμα και αιμοπετάλια

Και μην ξεχνάς: πρόσφερε απλόχερα δύναμη, αγκαλιά, χαμόγελο. Τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο και οι γονείς τους μας χρειάζονται δίπλα τους κάθε μέρα.

Δήμος Παύλου Μελά: Οι αληθινοί σούπερ ήρωες ζουν ανάμεσα μας

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού Καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου κάθε έτους, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, στέλνει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης, της ελπίδας και της ενημέρωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (INTERNATIONAL CONFEDERATION OF CHILDHOOD CANCER PARENT ORGANIZATIONS – ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.

Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο. Ωστόσο, σήμερα μόνο το 20% των παιδιών ανά τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από την προηγμένη ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά υπάρχει έτσι ώστε οι γονείς αυτών των παιδιών να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να πάρουν σωστές αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του παιδιού τους και συνίσταται πάντα οι γονείς να συζητούν με τον θεράποντα ιατρό για την ποσότητα και την ποιότητα της πληροφορίας που θέλουν να λαμβάνουν, μιας και θεράποντας ιατρός είναι αυτός ο οποίος γνωρίζει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το παιδί τους. Στον καρκίνο η έγκαιρη διάγνωση είναι πρωταρχικής σημασίας! 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement