Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Το Σάββατο φτάνουν στη Θεσσαλονίκη τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία

Τι είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου, αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση για το Flyover που κατέθεσε η βουλευτής, Κατερίνα Νοτοπούλου.

« Ο στόλος των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη θα ενισχυθεί με την προσθήκη 110 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων το 2ο τρίμηνο του 2024. Το χρονοδιάγραμμα τηρείται. Ενδεικτικά, αύριο καταφθάνουν αυτά στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ.Σταϊκούρας.

Πρόσθεσε, επίσης, πως «προχωρά ο διαγωνισμός για ανάθεση λεωφορειακών γραμμών (όχημα, οδηγός και συντήρηση), 10 ετών ή νεότερα, για τα επόμενα 10+1 έτη στη Θεσσαλονίκη» και ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στη φάση σχεδιασμού του 2ου διαγωνισμού προμήθειας 750 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων περίπου 225 λεωφορεία αναλογούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός επανέλαβε πως η έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης προσδιορίζεται για τον εφετινό Νοέμβριο, χαρακτηρίζοντας το Flyover «χρήσιμο και αναγκαίο έργο για την πόλη». Υπογράμμισε, δε, πως το έργο θα παραδοθεί στις 14 Μάϊου του 2027 και πως θα διέρχονται 10.000 οχήματα ανά ώρα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement