Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Ανακοίνωση των εργαζομένων για σειρά παροχών από τη διοίκηση

Το Σωματείο των Εργαζομένων θα ζητήσει νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Κλ.Μανδαλιανό για καταβολή σε χρήμα του γάλακτος και των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για μια σειρά από παροχές προς τους εργαζόμενους, ενώ ασκείται κριτική και στον αντιδήμαρχο, Κωνσταντίνο Σωτηράκη. Επιπλέον, ζητείται από τον δήμαρχο να επιληφθεί ο ίδιος του θέματος της καταβολής σε χρήμα του γάλακτος αλλά και των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δεν χορηγήθηκαν τα έτη 2018 – 2019 – 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Τετάρτη 30-12-2020 έπεσε στην αντίληψη μας ένα e-mail της διεύθυνσης διοικητικών υπηρεσιών, προς τις διευθύνσεις του Δήμου, με το οποίο ζητάει να εκδώσουν βεβαιώσεις με εργαζόμενους οι οποίοι είναι δικαιούχοι του γάλακτος, για τα διαστήματα 01-01-2017 έως 07-03-2017 και 08-07-2019 έως 26-12-2019 (;;;) για τα οποία δεν χορηγήθηκε το Γάλα (η χορήγηση του ξεκίνησε 10-01-2020), χωρίς να δίνονται οδηγίες – διευκρινήσεις ή επισημάνσεις. Τις  βεβαιώσεις αυτές πρέπει να τις στείλουν μέχρι τις 31-01-2021.

Μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και πολλές απορίες, αυτή η αιφνιδιαστική και πρόχειρη ενέργεια της διοίκησης.

Την επόμενη μέρα το Σωματείο επισκέφτηκε τον Δήμαρχο. Όταν τον ρωτήσαμε, ενώπιον του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Σωτηράκη, εάν γνωρίζει σχετικά για αυτή την ενέργεια, δήλωσε ότι έχει άγνοια.

 Ο κ. Κωνσταντίνος Σωτηράκης επέλεξε να ενεργήσει χωρίς να ενημερώσει το Σωματείο, παρότι την προηγούμενη φορά στην καταβολή του Γάλακτος και των ΜΑΠ σε χρήμα έγιναν πολλά λάθη, με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να πάρουν λιγότερα χρήματα, ενώ πολλοί να μην πάρουν τίποτε (οι ΙΔΟΧ συνάδελφοι).

Το Σωματείο διεκδίκησε να διορθωθούν αυτά τα λάθη, σε πολλές συναντήσεις με τη διοίκηση του Δήμου και παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του κ. Κωνσταντίνου Σωτηράκη ότι, «… θα πάρουν οι εργαζόμενοι ότι δικαιούνται», δεν τα πήραν ποτέ.

Ενώ λοιπόν ήταν γνωστά αυτά τα προβλήματα δεν μπήκε στην διαδικασία να μας ενημερώσει ώστε να μην επαναληφθούν.

Αυτή τη φορά, 

  • Θα συμπεριληφθούν οι ΙΔΟΧ συνάδελφοι;
  • Όλοι όσοι έχουν φύγει με μετάταξη ή συνταξιοδοτήθηκαν θα τους συμπεριλάβουν;
  • Οι οδηγοί των Λεωφορείων οι οποίοι ήταν δικαιούχοι από τις 08-06-2019 έως 13-12-2019 θα τους συμπεριλάβουν; ή θα ξεχαστούν ξανά;
  • Οι εργαζόμενες –οι των παιδικών σταθμών του πρώην ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ θα συμπεριληφθούν; έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες;

Γιατί λοιπόν δεν ενημερώθηκε το Σωματείο; γιατί δεν δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες από την διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών προς τις άλλες διευθύνσεις;

Εντύπωση και απορία μας προκαλεί το γεγονός, ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας  ( ΜΑΠ ), τα οποία δεν έχουν χορηγηθεί για τα έτη 2018, 2019, 2020 και όπως φαίνεται ούτε το 2021 θα χορηγηθούν, ώστε να δοθούν και αυτά σε χρήμα. Μάλιστα ο κ. Κωνσταντίνος Σωτηράκης μας διαβεβαίωνε ότι θα δοθούν τον Νοέμβριο του 2019! Ακόμα τα περιμένουμε.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, το Σωματείο τον Αύγουστο του 2019 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην Δημάρχου κ. Πέτρου Σούλα, επειδή δεν είχε χορηγηθεί το Γάλα για αυτά τα διαστήματα. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και ήταν να εκδικαστεί στις 24-09-2020 όμως ζήτησε αναβολή για λόγους υγείας και στις 04-12-2020 που θα δικάζονταν, αναβλήθηκε λόγω κορωναϊού. Αναμένεται νέα δικάσιμος. Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται, πρόχειρα – πρόχειρα, να δοθεί σε χρήμα το γάλα και όχι τα ΜΑΠ, μας βάζει σε υποψίες ότι μπορεί να συνδέεται με την εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην Δημάρχου και όχι για να πάρουν οι εργαζόμενοι αυτά που δικαιούνται. Αυτή την εκδοχή δεν θέλουμε να την πιστέψουμε. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας προσπαθεί πάντα με διάλογο και δείχνοντας την απαραίτητη υπευθυνότητα αλλά και περίσσια ανοχή, σε κάθε διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια. Όταν όμως δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, τότε έχει δείξει ότι δεν διστάζει να καταφύγει σε κάθε νόμιμη οδό, ώστε να βρουν το δίκιο τους οι εργαζόμενοι. Ποτέ δεν θελήσαμε ούτε επιδιώξαμε την καταδίκη κανενός Δημάρχου, το δίκιο των εργαζομένων διεκδικήσαμε. Αυτό άλλωστε μπορεί να το καταλάβει κάθε καλόπιστος, από τις συνεχείς πιέσεις που ασκούμε, είτε με έγγραφα προς την διοίκηση, είτε με τις συνεχείς παραστάσεις στον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και τον Γενικό Γραμματέα. Όταν όμως πέφτουμε σε τοίχο και δεν δίνονται λύσεις, δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε, να καταφύγουμε στο έσχατο μέσο, στην δικαιοσύνη.

Με το συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κωνσταντίνος Σωτηράκης επιχειρεί να εμπαίξει τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Το πράττει συνεχώς, από την πρώτη μέρα ως Αντιδήμαρχος. 

Τα ίδια έκανε και με το πρόβλημα των λαϊκών αγορών. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Σωματείου δεν έστειλε τη Δημοτική Αστυνομία να κάνει συστάσεις στους πωλητές και αν δεν συμμορφωθούν να επιβάλει τα νόμιμα πρόστιμα. Κάθε φορά υπόσχονταν ότι θα το κάνει και ποτέ δεν έκανε τίποτα. Έτσι αναγκάστηκε τότε το ΔΣ του Σωματείου να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας με ανακοίνωση στις λαϊκές αγορές και στο Δημαρχείο. 

Τα ίδια κάνει και σχετικά με τις διαμαρτυρίες του Σωματείου μας, σχετικά με την αντιμετώπιση των εργαζομένων από την διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών, η οποία δίνει λανθασμένες πληροφορίες και αυτό προφορικά και όχι εγγράφως όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει. 

Τελευταίο κρούσμα, η αντιμετώπιση που είχε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου. Σε αίτηση που είχε υποβάλει, του απάντησε, λανθασμένα μάλιστα, η προϊσταμένη του η οποία ισχυρίστηκε ότι έτσι την ενημέρωσε το γραφείο προσωπικού. Όταν ρωτήθηκε από τον Αντιπρόεδρο και κατόπιν από τον Πρόεδρο του Σωματείου,  ποιός ή ποιά την ενημέρωσε, απάντησε ότι δεν μπορεί να πει. Πήγαμε στο γραφείο του κ. Κωνσταντίνου Σωτηράκη και διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως, για τον τρόπο λειτουργίας και το ότι η υπηρεσία  δεν απαντάει εγγράφως, ως οφείλει. Για άλλη μια φορά, είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα κάνει τις ανάλογες συστάσεις και θα λύσει το πρόβλημα. Μετά από μερικές μέρες, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου, δέχτηκε πάλι τηλεφώνημα από το γραφείο προσωπικού και του είπαν προφορικά το ίδιο πράγμα. Στην ερώτηση του, «γιατί δεν μου απαντάτε εγγράφως», του είπαν ότι δεν γίνεται. Όταν για άλλη μια φορά διαμαρτυρηθήκαμε στον Δήμαρχο, τότε η υπηρεσία απάντησε εγγράφως και η απάντηση ήταν εντελώς διαφορετική από ότι έλεγαν προφορικά. 

Καλούμε τον Δήμαρχο να βάλει στη θέση του τον κ. Αντιδήμαρχο.

Το ΔΣ του Σωματείου μας δεν πρόκειται να ανεχτεί στο μέλλον τέτοιου είδους και ύφους συμπεριφορές, η κοροϊδία πρέπει να λάβει τέλος. Να δοθούν σαφείς οδηγίες στο γραφείο προσωπικού και να σταματήσει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων, διότι το Σωματείο μας δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Οδηγούν τον Δήμο σε αχαρτογράφητα νερά!

Το σωτήριον έτος 2021, ο Δήμος δεν μπορεί να βρίσκεται στο έλεος των «Σωτήρων», των «Σωτήρηδων» και των «Σωτηράκηδων».

Να επιληφθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος, του θέματος της καταβολής σε χρήμα του Γάλακτος αλλά και των ΜΑΠ για τα έτη που δεν χορηγήθηκαν 2018-2019-2020.

Να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί, ώστε να έχουν χρόνο οι υπηρεσίες να συμπεριλάβουν όλους τους δικαιούχους του Γάλακτος άλλα και των ΜΑΠ. Όπως επίσης θα πρέπει να αποκατασταθούν όλες οι παραλείψεις και τα «λάθη» που έχουν γίνει τις προηγούμενες φορές.

Καλούμε όλες και όλους του συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση, ώστε αυτή τη φορά να μην εξαιρεθεί κανείς.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι 

Το ΔΣ του Σωματείου ενημέρωσε σχετικά την Διοίκηση του Δήμου και θα επιδιώξει άμεσα νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο για το θέμα της καταβολής σε χρήμα του Γάλακτος και των ΜΑΠ. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement